Uusi Ford Transit Custom julkistettiin Hannoverissa

Ford esitteli Hannoverin IAA Transportation -messuilla uuden Ford Transit Custom -malliston.

Ford Pro -malliston kärkituote messuilla oli täysin uusi täyssähköinen E-Transit Custom, jonka maailmanlaajuinen julkinen ensiesittely tapahtui Hannoverissa.

Uuden sukupolven akkuteknologian ansiosta pakettiautossa on jopa 380 kilometrin toimintamatka ja 125 kW:n nopea latauskyky, joten se tarjoaa erittäin kilpailukykyistä suorituskykyä asiakkaiden monenlaisiin tarpeisiin.

Ford Pro julkisti myös lisätietoja seuraavan sukupolven Transit Custom -mallistosta, johon kuuluvat ladattava hybridi (PHEV)  ja EcoBlue-dieselmallit. Transit Customin toimitukset alkavat Euroopassa vuoden 2023 puolivälissä.

Uusi Transit Custom -mallisto on kaikkien aikojen laajin. Mallistoon kuuluu täysin uusi Transit Custom Ladattava hybridi (PHEV) tilanteisiin, joissa tarvitaan enemmän joustavuutta; puhtaasti sähköistä ajoa keskustassa tapahtuvaan työskentelyyn ja bensiinimoottorin tuomaa lisätoimintamatkaa pitkiin maantieajoihin.

Kugan voimansiirto

Ladattavan hybridin voimansiirto on samanlainen kuin Ford Kuga Ladattavassa hybridissä, joka oli Euroopan myydyin ladattava hybridimalli vuonna 2021. Mallissa yhdistyvät 2,5-litrainen Atkinson-moottori ja 11,8 kWh akku (käytettävissä oleva teho), ja sen sähköinen toimintamatka on jopa 57 km (EAER). Autoon on myös saatavana 2,3 kW tehoa työkaluille ja laitteille työmailla tuottava Ford ProPower Onboard -järjestelmä.

Transit Customiin on saatavana myös uusimman sukupolven Ford EcoBlue -dieselmoottorit, joista on tarjolla tehovaihtoehdot 110 hv, 136 hv, 150 hv ja 170 hv.

Kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla varustettuun malliin on saatavana valinnaisvarusteena pitoa parantava mekaaninen tasauspyörästön lukko. Lisäksi Transit Customiin esitellään tehokas kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto, jonka saa yhdistettynä uuteen nelivetojärjestelmään. Automaattivaihteisen auton maksimivetokyky on 2 500 kiloa.

Täysin uusi Transit Custom on suunniteltu alusta alkaen tarjoamaan erinomaista suorituskykyä ja kantavuutta, ja kuten täyssähköinen E-Transit Custom, se sisältää laajan valikoiman uusia asiakaskeskeisiä ratkaisuja tuottavuuden parantamiseksi, kuten Mobile Office valinnaisvarusteena saatavalla innovatiivisella kallistettavalla ohjauspyörällä. Tärkeimpiin ominaisuuksiin ja mallivaihtoehtoihin kuuluvat:

  • Täysin uusi ajoneuvoarkkitehtuuri, jossa madallettu kuormatilan lattiakorkeus, alle kahden metrin kokonaiskorkeus ja erillisjousitus takana
  • Neljä kokoa – pituudet L1 ja L2, korkeudet H1 ja H2
  • Umpipakettiauto, jatko-ohjaamomalli, kombi ja L-mallinen väliseinä
  • Vakiona 5G-modeemi ja 13-tuumainen SYNC 4 -kosketusnäyttö
  • Varustetasot Base, Trend, Limited, Active, Trail ja Sport

Kombi-malliin on saatavana ensimmäistä kertaa paremmin varustellut Limited ja Trail -varustetasot, mikä parantaa merkittävästi mallin hienostuneisuutta ja matkustusmukavuutta.

Kaikki seuraavan sukupolven Transit Customit on täysin integroitu Ford Pro -ohjelmistoalustaan ja liitettyihin palveluihin, mukaan lukien latausratkaisut, Ford Pro Telematics -järjestelmä ja FordPass Pro -sovellus  ja FordLiive-järjestelmä.

Täysin uudet Transit Customit valmistetaan Ford Otosan uudessa huippumodernissa tehtaassa Turkissa. EcoBlue-voimansiirroilla varustetun Transit Customin asiakastoimitukset alkavat vuoden 2023 puolivälissä, muita malleja on saatavana myöhemmin ensi vuoden aikana.

Suomen myyntimallisto vahvistetaan myöhemmin.

​​​​​​// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän