Ford Pro julkisti tänään täyssähköisen E-Tourneo Customin

Ford Pro on julkistanut  täyssähköisen E-Tourneo Custom -mallin, jossa on tilaa kuljettajan lisäksi jopa kahdeksalle matkustajalle.

Täyssähköisen mallin toimintamatka on 370 kilometriä ja siinä on 125 kW DC-pikalatausmahdollisuus. Tourneo Custom -mallistoon kuuluu lisäksi ladattava hybridi (PHEV) ja nelivetoinen dieselmalli.

Malli on erittäin hyvin varusteltu, ja siinä on muun muassa joustavasti muunneltava istuinjärjestys kiskoille kiinnitettävien istuinten ansiosta, sähkötoimiset sivuliukuovet, taittuva ohjauspyörä ja B&O -audiojärjestelmä. Täyssähkömalliin on saatavana valinnaisvarusteena 2,3 kW Pro Power Onboard -virtalähde.

Täysin uusi Tourneo Custom -mallisto valmistetaan Ford Otosanin tehtaalla Kocaelissa, Turkissa. Autojen toimitukset alkavat Euroopassa vuoden 2023 keskivaiheilla.

Ford E-Tourneo Custom sopii sekä yksityishenkilöille että yrityksille ja tarjoaa kuljettajan lisäksi tilaa jopa kahdeksalle matkustajalle. Malli on yksi Ford Pron neljästä uudesta täyssähköisestä hyötyajoneuvomallista, jotka esitellään Euroopassa vuoteen 2024 mennessä.

Uudessa mallissa on paljon premium-ominaisuuksia, mukaan lukien erittäin mukautuvat istuinjärjestelyt kiskoille asennettavien takaistuimien ansiosta, sähköiset sivuliukuovet hands-free -toiminnolla, B&O -audiojärjestelmä, 3 digitaaliset avainkortit, panoraamalasikatto ja innovatiivinen taittuva ohjauspyörä.

Matkustusmukavuutta lisää myös entistä entistä parempi viimeistely ja ajodynamiikka. Optimoidussa alusta-arkkitehtuurissa on takana erillisjousitus, mikä nostaa ajettavuuden ja vakauden uudelle tasolle – yhdessä sähköisen, tehokkaan voimansiirron kanssa.

Myös lataushybridi ja diesel

Kaikkien aikojen laajimpaan Tourneo Custom -mallistoon kuuluu myös täysin uusi ladattava hybridi (PHEV). Lisäksi uusi malli on saatavana myös viimeisimmän sukupolven Ford EcoBlue -dieselmoottorilla, jossa on uusi tehokas kahdeksannopeuksinen automaattivaihteisto ja ensimmäistä kertaa myös älykäs nelivetojärjestelmä.

Tourneo Custom EcoBlue -dieselmallit saapuvat asiakkaille vuoden 2023 keskivaiheilla, muut mallit myöhemmin kuluvan vuoden aikana.

Lataus enimmillään 125 kW DC

E-Tourneo Customissa on 160 kW tehoinen moottori ja 74 kWh (netto) akku, jossa käytetään samaa korkeatiheyksistä akkukennoteknologiaa kuin Ford F-150 Lightningissa. Tämän ansiosta E-Tourneo Custom on poikkeuksellisen suorituskykyinen ja hienostunut. Lisäksi täyssähköisessä E-Tourneo Customissa voi valita yhden polkimen ajon, mikä lisää energiatehokkuutta ja tekee ajamisesta rennompaa ja mukavampaa.

Autossa oleva 11 kW AC-kolmivaihelaturi pystyy lataamaan akun täyteen alle kahdeksassa tunnissa, ja 15-80 prosentin lataus kestää 125 kW DC-pikalaturilla noin 41 minuuttia. E-Tourneo Customin latausprofiili lataa energiaa etupainotteisesti, jotta sitä saadaan lisättyä nopeasti. Laboratoriotesteissä 125 kW tasavirtapikalaturi lisäsi toimintamatkaa lähes 38 kilometriä vain viidessä minuutissa.

E-Tourneo Customissa on maksimissaan 2 000 kg vetopaino sekä suuri kantavuus.

Pro Power Onboard -teknologian ansiosta Tourneo Customin sähköistettyjen mallien koko potentiaali saadaan käyttöön. Järjestelmä antaa jopa 2,3 kW virtaa ohjaamossa sijaitsevasta pistokkeesta, mikä on helpottaa digitaalisten laitteiden, työkalujen sekä urheilu- ja retkeilyvälineiden käyttämistä matkalla ollessa.

Tilaa ja mukavuutta mukautuvilla istuinratkaisuilla 

Täysin uuden Tourneo Customin ajo- ja matkustusmukavuus on entistä paremmalla tasolla. Mallin sisätilojen työn ja materiaalien laatu on ylivertainen. Lisäksi erittäin hyvin varusteltu ohjaamo on täynnä ensiluokkaisia ominaisuuksia ja teknologioita.

Ajoneuvon optimoitu alusta varmistaa, että niin täyssähkömallissa, ladattavassa hybridissä kuin polttomoottorimallissakin on runsaasti matkustamotilaa.

Kuva: Ford.

Koko malliston käytännöllisyys nousee uudelle tasolle joustavien istuinratkaisujen ansiosta. Kolmella rivillä olevia istuimia on E-Transit Customissa jopa kahdeksan, ja ladattavassa hybridissä ja dieselmallissa maksimissaan yhdeksän.

Mallissa on monikäyttöinen ja joustava uusi istuinjärjestelmä. Toisen ja kolmannen rivin istuimet asennetaan kiskoille, joten matkustamoa voi muuntaa joustavasti tarpeen mukaan henkilöiden ja tavaroiden kuljettamiseen.

Kiskoon asennettuja istuimia voi liu’uttaa eteen- tai taaksepäin matkustamon takalattiaan asennettuja uritettuja kiskoja pitkin tai tarvittaessa nostaa istuimet kokonaan pois. Jokaista toisen rivin kolmea istuinta voi siirtää erikseen, kun puolestaan kolmannella rivillä on yksi erillinen istuin ja kaksi istuinta toisiinsa kiinnitettynä.

Uudet istuimet ovat kevyemmät kuin poistuvassa mallissa ja toisen rivin istuimissa on integroidut turvavyöt, joten matkustamon uudelleen järjestely onnistuu entistä nopeammin ja helpommin.

Tourneo Customissa on myös luokassaan ainutlaatuinen mahdollisuus järjestää istuimet neuvottelumuotoon kuudelle henkilölle. Jokaisessa toisen rivin istuimessa ja kolmannen rivin ulommaisissa istuimissa on ISOFIX-kiinnikkeet.

Ylellisessä ohjaamossa on uusia ominaisuuksia, joiden avulla asiakkaat voivat yksilöidä ajoneuvoaan ja parantaa matkustuskokemustaan. Näihin ominaisuuksiin kuuluvat suuri panoraamalasikatto ja infrapunakäsittely, joka auttaa pitämään matkustamon viileänä voimakkaassa auringonvalossa. Sähkökäyttöisissä sivuliukuovissa on myös handsfree-toiminto, jolloin ovet voidaan avata etupyörän vieressä tehtävällä potkuliikkeellä esimerkiksi raskaita tavaroita kannettaessa.

Täysin uudessa Tourneo Customissa on myös kolmialueinen elektroninen ilman lämpötilan säätö, tehokas 14 kaiuttimen B&O -äänentoistojärjestelmä, jossa on tavaratilaan sijoitettu subwoofer, hienostunut sisätilojen valaistus, langaton latausalusta mobiililaitteille 6 ja lämmitetyt uloimmat istuimet toisessa rivissä.

Uusi avainjärjestelmä

Ford on myös kehittänyt innovatiivisen uuden Digital Key -avainjärjestelmän, joka tulee saataville vuonna 2024. Järjestelmässä käytetään hotellien avainkorteista inspiraation saanutta NFC-tekniikkaa.

Uuden ominaisuuden ansiosta omistajat voivat kuljettaa mukanaan kätevää ohutta, vedenpitävää korttia normaalin avaimen sijaan esimerkiksi urheillessa tai ulkoillessa. Lisäksi digitaalinen avain voi olla hyödyllinen yrityksissä, joissa samalla autolla on useampi kuljettaja.

Tourneo Custom on saatavana eri varustetasoilla, mukaan lukien aktiiviseen elämäntapaan sopiva Active ja näyttävä Sport sekä ylellisesti varusteltu Titanium X, joka on kaikkien aikojen parhaiten varusteltu Tourneo-malli.

Titanium X -mallissa on vakiona muun muassa 19 tuuman kevytmetallivanteet, täysmatriisi-led-valot ja laadukas keinonahkainen Sensico-istuinverhoilu. Kaikki varustetasot ovat saatavissa kaikkiin voimansiirtovaihtoehtoihin.

Mallin täysin uuden arkkitehtuurin ansiosta lattiakorkeus on matalampi ja autoon on integroitu uusi sivuaskelma, joka helpottaa sisäänpääsyä ja lastaamista. Tourneo Customissa on myös kooltaan luokkansa johtavat sivuliukuovi ja takaluukku.

Kuva: Ford.

Alusta on mahdollistanut myös alle kahden metrin kokonaiskorkeuden monille malliversioille, mikä mahdollistaa pääsyn autotalleihin ja pysäköintitaloihin, joihin Tourneo Custom -luokan ajoneuvot eivät usein mahdu. Lisäksi se parantaa auton aerodynamiikkaa, mikä omalta osaltaan auttaa tehokkuuden optimoinnissa.

Sekä kuljettajat että matkustajat hyötyvät täysin uudelleen suunnitellun alustan tarjoamista dynaamisista parannuksista, kuten ajomukavuutta ja käsiteltävyyttä parantava erillisjousitus takana. Erillisjousitus on vakiona koko Tourneo Custom -mallistossa.

Innovatiivista muotoilua sisällä ja ulkona

Keulan dynaaminen muotoilu kuvastaa Tourneo-brändille ominaista vahvaa suorituskykyä. Täyssähköisessä E-Tourneo Customissa on ainutlaatuinen etusäleikkö ja erottuvasti muotoillut led-ajovalot.

Hienostunut mutta käytännöllinen muotoilu jatkuu myös sisätiloissa. Ohjaamo on kaksi- tai kolmepaikkainen ja laadukkaiden materiaalien ja yksinkertaisen, nykyaikaisen muotoilun ansiosta huomattavasti mukavampi ja teknologisempi.

Kojetaulussa on ergonominen 13 tuuman kosketusnäyttö SYNC 4 -tietoviihdejärjestelmällä. Iso kosketusnäyttö yhdistettynä digitaaliseen mittaristoon luo intuitiivisen, kuljettajalle helppokäyttöisen ohjaamon. Langaton Android Auto- ja Apple CarPlay -yhteensopivuus on mallissa vakiona.

Asiakkaiden erilaisten tarpeiden vuoksi Tourneo Customin on toimittava tarvittaessa sekä liikkuvana olohuoneena että työtilana. Tourneo Customissa on sama innovatiivinen taittuva ohjauspyörä, joka esiteltiin äskettäin uudessa E-Transit Customissa. Luokassaan ainutlaatuista ohjauspyörää voi käyttää ergonomisena tasona kannettaville tietokoneille ja tableteille tai kätevänä pöytänä vaakatasoon taitettuna.

Yksi tärkeimmistä prioriteeteista mallia suunnitellessa oli mukavuuden ja tilan maksimointi ohjaamossa. Kaikkien Tourneo-mallien ohjauspyörässä on litteä alareuna. Neliön ja ympyrän muotoja yhdistävä ohjauspyörä ja ohjauspylvääseen sijoitettu vaihteenvalitsin automaattivaihteisissa malleissa tuo ohjaamoon lisää tilaa ja helpottaa autoon nousemista ja sieltä poistumista.

Ohjaamo- ja säilytystilaa lisää myös turvatyynyjen siirtäminen kojelaudasta kattoon, minkä ansiosta asiakkaat voivat säilyttää kannettavaa tietokonetta tai A4-kansion kokoisia esineitä kojetauluun sijoitetussa katetussa säilytyslokerossa ja elektroniset laitteet on nyt mahdollista asentaa turvallisesti lähemmäs kuljettajaa alan standardien mukaisilla AMPS-kiinnikkeillä.

Voimansiirtovaihtoehtoja asiakkaiden eri tarpeisiin

Täysin uudessa Tourneo Custom ladattavassa hybridissä (PHEV) on hybridijärjestelmä, joka tarjoaa tehokkaan 2,5 litran Atkinson-bensiinimoottorin tuomaa joustavuutta pitkille matkoille ja mahdollistaa päästöttömän sähköisen ajon sähkömoottorin ja 11,8 kWh akun avulla. Sähköisen ajon toimintamatka on yli 50 km.

Sähköistettyjen voimansiirtojen lisäksi Tourneo Customiin on saatavana myös uusimman sukupolven EcoBlue-dieselmoottorit 110 hv, 136 hv, 150 hv tai 170 hv tehoisina – yhdistettynä uuteen tehokkaaseen kahdeksanvaihteiseen automaattivaihteistoon tai kuusivaihteiseen manuaalivaihteistoon.

Uusi Tourneo Custom on saatavana myös nelivetoisena, mikä lisää auton monikäyttöisyyttä. Nelivetojärjestelmä jakaa vääntömomentin älykkäästi akseleiden välillä elektronisesti ohjatun kytkimen avulla jopa alle 20 millisekunnissa.

Neliveto on saatavana 136 hv ja 170 hv EcoBlue-dieselmoottorilla ja automaattivaihteistolla varustettuihin malleihin. Manuaalivaihteisiin 136 hv ja 150 hv EcoBlue-dieselmalleihin saa valinnaisvarusteena pitoa parantavan mekaanisen tasauspyörästön lukon.

Kaikkien Tourneo Custom -mallien vetopaino on erittäin kilpailukykyinen. Dieselmallien jarrullinen perävaunupaino on jopa 2500 kg. Uusi taittuva vetokoukku on helppo kääntää pois näkyvistä, kun se ei ole käytössä.

Tourneo Customissa on kattava valikoima Fordin viimeisimpiä edistyneitä kuljettajaa avustavia teknologioita, joista osa on saatavana malliin nyt ensimmäistä kertaa. Teknologioihin kuuluvat muun muassa älykäs mukautuva vakionopeussäädin kaistapidolla, peruutusjarruavustin, täysin aktiivinen pysäköintiavustin ja 360-asteen kamerajärjestelmä, jossa on kattava näkymä ajoneuvon ympärille helpottamaan liikkumista kaupungissa.

Mittavaa tukea Ford Prolta

Mallissa vakiona oleva 5G-modeemi tuottaa huippunopeat yhteydet, mikä mahdollistaa Ford Pron tarjoamat digitaaliset palvelut.

Omistajat voivat hallita latausta, valmistella akun ja auton lämpötilan sopivaksi ennen lähtöä, lukita ovet ja valvoa ajoneuvon turvallisuutta etänä sekä saada ajoneuvokohtaisia kuntohälytyksiä FordPass -sovelluksen 10 tai yrityksille tarkoitetun Ford Pass Pro -sovelluksen kautta.

Tourneo Customissa on yli 30 moduulia, jotka pystyvät vastaanottamaan Ford Power-Up langattomia ohjelmistopäivityksiä, joilla parannetaan ajoneuvon suorituskykyä, toimitetaan laatupäivityksiä, päivitetään olemassa olevia ominaisuuksia ja lisätään autoon täysin uusia toimintoja ja ominaisuuksia.

Lue myös: Uusi Ford Transit Custom julkistettiin Hannoverissa

Lue myös: Fordin Mobile Service -huoltopalvelu laajenee

Lue myös: Digitaalinen ratkaisu nopeuttaa Ford Transit -mallien asiakaskohtaiset muutostyöt

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here