F3: KIC Motorsport teki Italian Mugellossa suomalaista F3-historiaa

Suomalainen KIC Motorsport teki Italian Mugellossa kotimaista F3-historiaa, nousemalla luokan EM-sarjan jokaisessa kolmessa startissa palkintopallille.

Ruotsalaiskuljettaja Isac Blomqvistin paikalla suomalaistiimissä ajanut britti Jake Hughes juhli Mugellossa kolmostilaa kolmasti.

Tällä kaudella FIA F3-sarjassa seitsemänneksi HWA Racelabin kalustolla ajanut britti kellotti viikonlopun toisessa startissa ensimmäistä kertaa sinivalkoisella kalustolla myös kilpailun nopeimman kierrosajan. Samassa lähdössä tallin suomalaiskuljettaja Konsta Lappalainen nousi myös EM-pisteille.

KIC Motorsportin tallipäällikkö Petri Lappalainen iloitsi tallinsa menestyksestä. Ennen kauden alkua luokan tulokastiimi asetti itselleen kovat tavoitteet, jotka Mugellossa ylittyivät reilusti. KIC Motorsport pystyi Italiassa voittamaan vähintään kertaalleen sarjan kaikki tiimit ja sarjan uuden mestarin.

– Jake on mukava, kokenut ja erittäin nopea kaveri, joka toimi meille hyvänä referenssinä. Se jäi harmittamaan, että teimme aika-ajossa pienen säätövirheen, joka maksoi meille mahdollisuuden voittoon.

– Tällä autolla on hankala ohittaa. Virhe kostautui myös Konstan kohdalla. Lämpötilan nopea muutos yllätti meidät, ilma viileni liian paljon ja liian nopeasti, ja sitä kautta pojat joutuivat aika-ajossa väärillä säädöillä radalle, tallipäällikkö Lappalainen harmitteli.

– Konstan kohdalla hän joutui starttaamaan ensimmäiseen kilpailuun sateen jäljiltä radan märältä puolelta, ja putosi EM-pisteiltä. Toisessa startissa Konsta nousi hyvin yhdeksänneksi ja pystyi ohittamaan monta autoa. Kolmannessa startissa renkaat eivät sitten enää riittäneet, ja Konstan sijoitus putosi EM-pisteiden ulkopuolelle.

– Myös Jake ehti pyydellä radiossa anteeksi, että ”ei pysty näillä renkailla enempään”, mutta hän piti päänsä kylmänä, säästi renkaitaan ja nousi palkintopallille asti. Hieno viikonloppu meiltä kokonaisuudessaan. Olemme oikealle tiellä. Olemme vahvistaneet insinööriosaamistamme ja se näkyy tuloksissa.

FIA F3 Regional -kauden 2019 viimeiset EM-osakilpailut ajetaan kahden viikon kuluttua Monzassa Italiassa. KIC Motorsportin osallistuu kauden päätösviikonlopun osakilpailuihin kahdella autolla vaikka Hughes ei päällekkäisen työtehtävän takia pääse Monzassa ajamaan. Konsta Lappalaisen tulevan tallikaverin nimi selviää myöhemmin.

FIA F3 Regional, Mugello, Italia

Lähtö 1:

1. Frederik Vesti (DEN) Prema Powerteam 33:03,672

1. David Schumacher (GER) US Racing + 2,426

3. Jake Hughes (GBR) KIC Motorsport + 4,326

12. Konsta Lappalainen (FIN) KIC Motorsport + 29,910

Lähtö 2:

1. Frederik Vesti (DEN) Prema Powerteam 33:20,912

2. Lirim Zendeli (GER) US Racing + 13,074

3. Jake Hughes (GBR) KIC Motorsport + 15,439

9. Konsta Lappalainen (FIN) KIC Motorsport + 32,720

Lähtö 3:

1. David Schumacher (GER) US Racing 33:26,293

2. Lirim Zendeli (GER) US Racing + 6,062

3. Jake Hughes (GBR) KIC Motorsport + 9,660

13. Konsta Lappalainen (FIN) KIC Motorsport + 40,436

Pistetilanne kuljettajat 21/24 osakilpailua:

1. Frederik Vesti (DEN) 409

11. Konsta Lappanen (FIN) 51

12. Jake Hughes (GBR) 45

Pistetilanne tallit 21/24 osakilpailua:

1. Prema Powerteam (ITA) 772

5. KIC Motorsport (FIN) 158

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here