Euroopan neuvoston kokous sotkee liikenteen pääkaupunkiseudulla torstaina ja perjantaina

Helsingissä järjestettävä Euroopan neuvoston kokous vaikuttaa liikennejärjestelyihin pääkaupunkiseudulla, erityisesti Helsingissä ja Vantaalla, torstaina 16.5.2019 ja perjantaina 17.5.2019.

Huomattavimpia vaikutukset ovat Helsingin keskustassa sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä pääväylillä.

– Torstaina ja perjantaina liikkumiseen on syytä varata reilusti ylimääräistä aikaa, koska liikennettä joudutaan hetkellisesti rajoittamaan eri puolilla kaupunkia. Katkokset kestävät kerrallaan arviolta enintään 20 minuuttia, joten kannattaa suosia julkista liikennettä. Pääkaupunkiseudulla liikkuu kokouspäivinä useita saattueita, mutta tarkkoja reittejä ei voi etukäteen kertoa turvallisuussyistä. Saattueiden liikkuessa reiteillä ei sallita muuta liikennettä, vaan liikenne joudutaan hetkellisesti pysäyttämään, sanoo ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

Helsingin kantakaupunki

Torstaina eniten vaikutuksia liikenteeseen on iltapäivällä kolmesta alkaen iltaan asti ja perjantaina kello 11 alkaen alkuiltaan asti. Perjantain isoimmat vaikutukset näkyvät todennäköisesti juuri iltapäiväruuhkan aikaan.

Merkittävimmät liikennehaitat keskustassa ovat kokouspaikkana olevan Finlandia-talon ympäristössä ja ylipäätään Mannerheimintiellä, mutta liikennekatkoksia on laajasti muuallakin kantakaupungin alueella, esimerkiksi joidenkin hotellien ympäristössä.

– Torstaina osan ajasta Mannerheimintie on osittain suljettu Finlandia-talon läheisyydessä pohjoisen suuntaan. Kokouspäivinä kannattaakin pyrkiä valitsemaan Finlandia-talon ohittamiseen muita reittejä kuin Mannerheimintie, Lehtinen sanoo.

Vantaa

Tuusulantiellä tulee olemaan liikennekatkoksia torstaina lentoasemalta Helsingin suuntaan ja perjantaina Helsingistä lentoaseman suuntaan. Poliisi ohjaa paikan päällä liikennettä.

– Arvovieraat laskeutuvat Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Helsinki-Vantaan ympäristössä ja Tuusulantiellä torstaina ja perjantaina liikkuvien kannattaa varautua liikennekatkoksiin. On hyvä ottaa huomioon, että liikennekatkokset saattavat heijastella myös kehäteille ja Tuusulantietä ympäröiville teille. Omilla ajoneuvoilla liikkuvien on syytä varata aikaa torstaina ja perjantaina näillä teillä liikkuessaan, muistuttaa ylikomisario Timo Leppälä Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Joukkoliikenne

Joukkoliikenteeseen on odotettavissa muutoksia erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella sekä lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä.

Kokouspäivinä metro, lähijunat ja Suomenlinnan lautta liikennöivät ennakkotietojen mukaan normaalisti, mutta bussi- ja raitioliikenteeseen on odotettavissa viivästyksiä ja poikkeuksia. Suurimmat vaikutukset kokouksella on Helsingissä Mannerheimintiellä Finlandia-talon kohdalla kulkeviin liikennevälineisiin, eli raitiovaunuihin sekä Elielinaukiolta ja Kampista liikennöiviin bussilinjoihin.

Poikkeuksista kerrotaan HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi ja Poikkeusinfo-palvelussa.

Muut liikennejärjestelyt

Pysäköintiä rajoitetaan torstaina ja perjantaina Dunckerinkadulla, Kivelänkadulla, Antinkadulla, Unioninkadulla ja Finlandia-talon lähiympäristössä.

Pyöräliikennettä tai jalankulkua ei sallita Finlandia-talon ympäristössä, vaan alue on kokonaan eristetty. Töölönlahden ympäri pääsee kuitenkin kiertämään aivan rantaa pitkin.

Kokouspäiviä ennen ja niiden aikana kannattaa seurata seuraavia nettisivuja ja sosiaalisen median kanavia:

Helsingin poliisilaitos: www.twitter.com/helsinkipoliisi, www.poliisi.fi/helsinki, www.facebook.com/helsinginpoliisilaitos, www.instagram.com/helsinkipoliisi
Itä-Uudenmaan poliisilaitos: www.twitter.com/iupoliisi
HSL: HSL.fi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!