Massiiviset liikennejärjestelyt Putinin vierailun aikana

Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailuun liittyvät saattueet ja eristykset vaikuttavat liikenteeseen Helsingissä ja Vantaalla keskiviikkona 21. elokuuta 2019.

Merkittävimpiä vaikutukset ovat Mannerheimintiellä ja Presidentinlinnan ympäristössä. Esimerkiksi Kauppatorin normaali toiminta on suljettuna koko päivän.

– Liikennerajoituksista johtuen suosittelen välttämään yksityisautoilua keskustassa tai ainakin varaamaan siirtymisiin riittävästi aikaa, sanoo ylikomisario Heikki Porola Helsingin poliisilaitokselta.

Saattueet aiheuttavat katkoksia Helsingissä ja Vantaalla

Pääkaupunkiseudulla liikkuu vierailun aikana saattueita, jotka aiheuttavat liikenteeseen katkoksia erityisesti Helsingin keskustassa mutta myös Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä väylillä. Saattueiden reiteillä ei sallita muuta liikennettä.

Koko kauppatorin ympäristö suljettu 

Keskiviikkona Kauppatori on suljettu kaikelta ajoneuvoliikenteeltä kello 12:n jälkeen. Ajo Eteläsatamaan tapahtuu eteläisen Helsingin kautta Tehtaankatua tai muita poliisin erikseen osoittamia reittejä pitkin.

Noin kello 12 alkaen Helsingin keskustan ajoneuvoliikenteessä on seuraavia poikkeusjärjestelyjä:

Pohjoisrannasta pääsee keskustaan Liisankadun kautta Mannerheimintie on osan ajasta suljettu, ja eri kohdissa Mannerheimintietä on liikennekatkoksia Pohjoisesplanadi on osan ajasta suljettu muulta liikenteeltä.

Rajoitukset koskevat myös huoltoliikennettä.

Vierailun vuoksi rajoitetaan myös vesiliikennettä. Presidentinlinnan edustalla ei sallita keskiviikkona yksityisiä veneitä.

Satamaliikenne hankaloituu

Poikkeusjärjestelyt vaikuttavat keskiviikkona iltapäivällä satamiin suuntautuvaan liikenteeseen. Katajanokalle ja Katajanokalta pääsee ajamaan vain pohjoiskautta Meritullintoria ja Kanavakatua pitkin, ja Ullanlinnaan, Kaivopuistoon ja Olympiaterminaaliin pääsee vain lännen suunnasta.

– Raskaan liikenteen ajo Eteläsatamaan on melko haasteellista, sillä riittävän leveitä reittejä ei vierailun aikana juuri ole. Asiaan vaikuttavat alueen tietyöt, jotka estävät esimerkiksi Telakkakadun käyttämisen reittinä. Siirtymät tulee mahdollisuuksien mukaan ajoittaa vierailua edeltävälle tai vierailun jälkeiselle ajankohdalle, ohjeistaa ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

Suomenlinnan lautta ja muu julkinen liikenne

Kauppatorin toritoiminta on suljettu koko vierailupäivän ajan, joten myös vesibussi- ja risteilylaiturit ovat poissa käytöstä. Suomenlinnan lauttaliikenne hoidetaan Katajanokalta lähtevän Suomenlinnan huoltolautan avulla. Suomenlinnaan ja Vallisaareen pääsee myös vesibussilla Hakaniemestä.

Muussa joukkoliikenteessä on odotettavissa poikkeusreittejä ja viivästyksiä. Poikkeuksista kerrotaan HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi-sivulla, Reittiopas.hsl.fi-sivulla sekä HSL-sovelluksessa viikon alkupuolella.

Pysäköinti rajoitettu kantakaupungissa

Vierailun vuoksi on voimassa pysäköintikieltoja lähinnä Helsingin kantakaupungin alueella. Kieltoalueille pysäköidyt ajoneuvot siirretään poliisin päätöksellä pois. Siirrot tehdään lähisiirtoina.

Ilmailussa kolme erillistä rajoitusaluetta

Ilmailua rajoitetaan laajasti Uudenmaan alueella tilapäisillä lentorajoitusalueilla. Rajoitukset alkavat keskiviikkona 21.8.2019 kello 06.00 ja päättyvät kello 24.00.

Uudenmaan alueelle on perustettu kolme erillistä rajoitusaluetta (EFR1154 A, B ja C), joista kaksi (A ja B) kattaa Helsingin keskustan ja sen eteläpuolisen merialueen, sekä Malmin lentokentän alueen. Kolmas, laajempi rajoitusalue (C) ulottuu pohjoissuunnassa Riihimäen pohjoispuolelle, idässä Loviisan länsipuolelle, lännessä Lohjan länsipuolelle ja etelässä useiden kilometrien päähän Suomenlahdelle. Rajoitusalueet kannattaa selvyyden vuoksi tarkistaa kartasta.

Kaikki kolme rajoitusaluetta alkavat maanpinnasta, mutta ulottuvat korkeussuunnassa eri tasoille. Näin ollen myös miehittämättömien ilma-alusten ja lennokkien käyttö on kokonaan kielletty rajoitusten voimassaoloaikana poikkeuksellisen laajalla alueella.

Rajoitusalueet on perustettu Venäjän presidentin turvallisuusjärjestelyjen takia.

Ais.fi ja Droneinfo.fi-sivustolta internetissä löytyvät tarkat tiedot tilapäisestä lentorajoitusalueesta. Huomio! Tietoa ei löydy Droneinfo-sovelluksesta.

– Toinen vaihtoehto on käyttää muita tietolähteitä, joista mainittakoon epävirallinen aviamaps.com-sivusto ja Aviamaps-sovellus, jotka kertovat ajantasaisen tiedon. Me viranomaisetkin olemme havainneet ne toimiviksi ja luotettaviksi tietolähteiksi koskien tilapäisiä lentorajoitusalueita, opastaa vierailun aikana lentotoiminnasta vastaava ylikomisario Sami Hätönen.

Helsingin poliisilaitos kertoo tilapäisestä lentokieltoalueesta vierailun aikana luotettavasti Twitterissä: www.twitter.com/helsinkipoliisi

Vierailua ennen ja sen aikana kannattaa seurata seuraavia nettisivuja ja sosiaalisen median kanavia:

Helsingin poliisilaitos: www.twitter.com/helsinkipoliisi, www.poliisi.fi/helsinki, www.facebook.com/helsinginpoliisilaitos, www.instagram.com/helsinkipoliisi

Itä-Uudenmaan poliisilaitos: www.twitter.com/IUPoliisi

Helsingin kaupunki: hel.fi, twitter.com/helsinki, twitter.com/HelsinkiKymp

HSL.fi

Ilmailu ERF1154A,B,C

Ilmailu ERF1154A,B

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. Täysin ylimitoitettua touhua yhden diktaattori takia. Kyllä suomettumisen mateleminen on valtiojohdolla verissä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here