Urheiluautojen kumipallotapahtuma lähtee Helsingistä kesäkuussa

Kuva: Sebastian Ratu.

Kaikkiaan 80 ainutlaatuisen urheiluauton Euroopan-kiertue käynnistyy Helsingistä kesäkuussa.

Kumipallo4000-nimisen tapahtuman myötä suomalaiset kuljettajat ajavat autoineen viikon ajan tuhansia kilometrejä ympäri Euroopan. Mukana on mm. Aston Martineja, Ferrareita, Jaguareja, Lamborghineja, Lotuksia, Maserateja, Porscheja ja muita huipputason urheilu- ja GT-autoja.

Kumipallo4000-tapahtuman lähtöpaikkana on Helsingin Narinkkatori, jossa yleisö pääsee tutustumaan matkaan osallistuviin autoihin sunnuntaina 30. kesäkuuta.

Jokaisessa autossa on kahden-kolmen hengen miehistö, ja tämä vajaan 200 hengen ryhmä palaa Suomeen tilauslentokoneella viikon kuluttua 7. heinäkuuta. Autot kuljetetaan takaisin Suomeen rekkarahtina.

Matkan reittiä ei kerrota osallistujille etukäteen, vaan se paljastuu kuljettajille kahdesti päivässä jaettavista etappikorteista.

Lisäksi ajopäivien aikana järjestetään monia checkpoint-tehtäviä, joiden toteuttajista parhaat palkitaan.

– Kumipallo4000 on ennen kaikkea autoharrastajien kokoontuminen, jonka suurin arvo on samanhenkisen porukan yhdessäolo ja urheiluautojen vieminen tien päälle. Tavoitteemme on nauttia autoista ja hienoista teistä, muuta virkistäytymistä ja rentoutumista unohtamatta, toteaa tapahtuman johtaja Markus Piironen.

Nyt jo seitsemättä kertaa järjestettävä Kumipallo4000-tapahtuma on suurempi kuin koskaan. Mukana on kymmeniä eri automerkkejä ja -malleja sekä kuljettajia ympäri Suomen.

Kumipallo4000-tapahtuma on saanut nimensä ympäri maailman jo parinkymmenen vuoden ajan ajetusta vastaavanlaisesta Gumball 3000 -ajosta.

www.kumipallo4000.com

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here