EU-maiden valtiovarainministerikokous vaikuttaa liikenteeseen pääkaupunkiseudulla

Helsingissä järjestettävä EU:n epävirallinen valtiovarainministerikokous vaikuttaa liikennejärjestelyihin pääkaupunkiseudulla, erityisesti Helsingissä ja Vantaalla, torstaista 12.9.2019 lauantaihin 14.9.2019. Kokoukseen osallistuvat ensimmäisenä päivänä myös keskuspankkien pääjohtajat.

– Liikennevaikutukset jäävät tässä kokouksessa viime EU-kokousta vähäisemmiksi, koska vieraat esimerkiksi poistuvat maasta lauantaina, jolloin liikennettä on vähemmän, sanoo ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

Vieraita Helsinkiin kuljettavat saattueet aiheuttavat haittaa liikenteelle torstaina 12.9. Tuolloin on säännöllisiä liikennekatkoksia Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin keskustan hotellien välillä iltapäivästä aina iltaan asti.

Liikenne häiriintyy myös Helsingin ydinkeskustassa vieraiden siirtyessä hotelleista kokouspaikalle Finlandia-talolle perjantaina 13.9. kello 7.30–9.00.

Liikennekatkoksia on ydinkeskustassa myös iltapäivällä, kun kokousvieraita siirtyy Finlandia-talolta takaisin hotelleihin ja sieltä edelleen iltaohjelmiin noin kello 17.45 alkaen.

Lyhyitä liikennekatkoksia on luvassa Helsingin ydinkeskustaan myös lauantaina, kun vieraita siirtyy hotelleista kokouspaikalle Finlandia-talolle aamulla kello 8.00–9.00.

Vieraiden poistuminen Helsingistä puolestaan vaikuttaa liikenteeseen Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä lauantaina 14.9. noin kello 13 alkaen.

Merkittävimmät liikennevaikutukset Helsingin keskustan ja lentokentän välisillä reiteillä

Merkittävimmät liikennevaikutukset ovat Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä.

– Helsinkiin saapumiseen torstaina ja Helsingistä poistumiseen lauantaina kannattaa käyttää vaihtoehtoisia reittejä, esimerkiksi Itäväylää, Länsiväylää, Turunväylää, Vihdintietä ja Lahden moottoritietä, Lehtinen kertoo.

Joukkoliikenne, pyöräily ja jalankulku

Joukkoliikenteeseen on odotettavissa muutoksia erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella sekä lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä.

Poikkeuksista kerrotaan HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi.

Pyöräliikennettä tai jalankulkua ei sallita Finlandia-talon ympäristössä, vaan alue on kokonaan eristetty. Töölönlahden ympäri pääsee kuitenkin kiertämään aivan rantaa pitkin.

Ilmailua rajoitetaan Helsingissä tilapäisellä lentokieltoalueella. Rajoitukset alkavat torstaina 12.9. kello 8 ja päättyvät lauantaina 14.9. kello 21.

Kokouspäiviä ennen ja niiden aikana kannattaa seurata seuraavia nettisivuja ja sosiaalisen median kanavia:

Helsingin poliisilaitos: www.twitter.com/helsinkipoliisi, www.poliisi.fi/helsinki, www.facebook.com/helsinginpoliisilaitos, www.instagram.com/helsinkipoliisi
Itä-Uudenmaan poliisilaitos: www.twitter.com/IUPoliisi
HSL: HSL.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here