Loppuviikosta taas huomattavia liikennejärjestelyjä Helsingissä ja Vantaalla — Mannerheimintie ylitys voi kestää tunnin!

Näillä teillä on eniten haittaa liikenteelle.. Kuva: Poliisi

Helsingissä järjestettävä EU:n epävirallinen puolustus- ja ulkoministerikokous vaikuttaa liikennejärjestelyihin pääkaupunkiseudulla, erityisesti Helsingissä ja Vantaalla, keskiviikosta 28.8.2019 perjantaihin 30.8.2019.

Keskiviikkona liikenteeseen vaikuttaa lisäksi Latvian presidentin vierailu.

– Liikennevaikutukset ovat tällä viikolla taas huomattavia, sillä Helsingissä on samaan aikaan kaksi eri EU-kokousta sekä Latvian presidentin vierailu. Liikenteessä on runsaasti saattueita, sillä vieraita sekä tulee maahan että lähtee maasta, sanoo ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

Vieraita kuljettavat saattueet aiheuttavat haittaa liikenteelle Helsinki-Vantaan lentoaseman ja kokouspaikkana olevan Finlandia-talon välillä keskiviikkona 28.8. noin kello 10.30 alkaen yöhön asti. Lisäksi keskiviikkona ja torstaina kello 18 alkaen kokousvieraita siirtyy iltaohjelmiin, mistä aiheutuu liikennekatkoksia Helsingin keskustassa.

Helsingin ydinkeskustassa liikenne häiriintyy vieraiden siirtyessä hotelleista kokouspaikalle torstai- ja perjantaiaamuna noin kello 7.30–8.30. Lisäksi liikenteeseen on odotettavissa katkoksia kokouspaikkana toimivan Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentokentän välillä kumpaankin suuntaan torstaina noin kello 10–24.

Vieraiden poistuminen puolestaan aiheuttaa merkittäviä liikennevaikutuksia Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välille perjantaina 30.8. noin kello 12–19.

Merkittävimmät liikennehaitat torstaina iltapäivällä – poliisi suosittelee vaihtoehtoisia reittejä

Liikenteeseen on odotettavissa katkoksia kokouspaikkana toimivan Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentokentän välillä kumpaankin suuntaan etenkin torstaina noin kello 14–19. Tällöin suuri osa kokousvieraista poistuu, mutta samalla tulee vähintään yhtä paljon uusia.

– Tuolloin Finlandia-talon ja lentoaseman väliset tiet tulevat ruuhkautumaan pahoin, eli suosittelemme käyttämään muita reittejä, Lehtinen kehottaa.

– Jos esimerkiksi haluaa ylittää Mannerheimintien ruuhka-aikana, pitää varautua yli tunnin jonottamiseen – samoin kuin Kehä I:llä, jos ajaa Hämeenlinnan- ja Tuusulanväylän välillä, Lehtinen lisää.

Merkittävimmät liikennevaikutukset ovat Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä molempiin suuntiin.

Helsingistä poistumiseen ja saapumiseen kannattaa käyttää esimerkiksi Itäväylää, Länsiväylää, Turunväylää, Vihdintietä ja Lahden moottoritietä.

Joukkoliikenne, pyöräily ja jalankulku

Joukkoliikenteeseen on odotettavissa muutoksia erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella sekä lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä. Elielinaukion bussiliikenne on siirretty Mäntymäelle torstai- ja perjantaiaamuna kello 7.30–8.30.

Poikkeuksista kerrotaan HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi.

Pyöräliikennettä tai jalankulkua ei sallita Finlandia-talon ympäristössä, vaan alue on kokonaan eristetty. Töölönlahden ympäri pääsee kuitenkin kiertämään aivan rantaa pitkin.

Ilmailua rajoitetaan Finlandia-talon ympäristössä

Ilmailua rajoitetaan Helsingissä tilapäisellä lentokieltoalueella epävirallisen puolustus- ja ulkoministerikokouksen vuoksi. Rajoitukset alkavat keskiviikkona 28.8.2019 kello 8 ja päättyvät perjantaina 30.8.2019 kello 21.

Finlandia-talon ympäristössä on neliön muotoinen ilmailun rajoitusalue, joka ulottuu 700–1000 metrin etäisyydelle Finlandia-talosta. Kieltoalue ulottuu korkeussuunnassa 300 metriin maanpinnasta.

– Poliisi valvoo rajoitusta aktiivisesti ja puuttuu kaikkiin havaittuihin rikkomuksiin. Seuraamuksena on lähtökohtaisesti sakkorangaistus, ja lisäksi rikoksentekoväline voidaan tuomita valtiolle menetetyksi, sanoo tapahtuman aikana lentotoiminnasta vastaava ylikomisario Sami Hätönen.

Droneinfo.fi-sivustolta internetissä löytyvät tarkat tiedot tilapäisestä lentorajoitusalueesta. Huomio! Tietoa ei löydy Droneinfo-sovelluksesta.

– Toinen vaihtoehto on käyttää muita tietolähteitä, joista mainittakoon epävirallinen aviamaps.com-sivusto ja Aviamaps-sovellus, jotka kertovat ajantasaisen tiedon. Me viranomaisetkin olemme havainneet ne toimiviksi ja luotettaviksi tietolähteiksi koskien tilapäisiä lentorajoitusalueita, Hätönen opastaa.

Kokouspäiviä ennen ja niiden aikana kannattaa seurata seuraavia nettisivuja ja sosiaalisen median kanavia:

Helsingin poliisilaitos: www.twitter.com/helsinkipoliisi, www.poliisi.fi/helsinki, www.facebook.com/helsinginpoliisilaitos, www.instagram.com/helsinkipoliisi
Itä-Uudenmaan poliisilaitos: www.twitter.com/IUPoliisi
HSL: HSL.fi

Lentorajoituskartta, Finlandia-talo

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here