Volvon kuorma-autoihin tarjolla renkaiden etävalvonta

Volvo Trucks on lanseerannut uuden Volvo Älykäs Rengaspalvelun, joka seuraa renkaiden tilaa, hälyttää vuodon sattuessa ja varaa lähimmän huollon tarvittaessa.

Volvo Älykäs Rengaspalvelu soveltuu Volvon tiedotteen mukaan kaikkiin kuljetustehtäviin kaukoliikenteestä jakeluun. Erityisesti palvelusta on hyötyä ajoissa, joissa renkaat joutuvat kovalle koetukselle, kuten maansiirrossa tai puunkuljetuksissa.

Renkaan vuotaessa Volvon henkilökunta ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja varaa huoltoajan. Vuotava rengas voidaan korjata esimerkiksi seuraavana päivänä ajotauon aikana.

Näin on mahdollista välttää renkaan täydellinen vaurioituminen ja työt voivat jatkua suunnitelmien mukaisesti.

Renkaiden tai akselien määrä ei ole rajoitettu

Volvo Älykäs Rengaspalvelussa renkaiden tai akselien määrä ei ole rajoitettu, renkaiden tilan valvonnan saa myös pitkiin yhdistelmiin.

Renkaiden ilmanpainetta ja lämpötilaa seurataan renkaisiin asennettavien antureiden avulla.

Ohjausyksikkö välittää tiedot Volvon pilvipalveluun, jonne mittaushistoria tallentuu.

Kuljettaja tai auton omistaja saa mittaustiedot ja hälytykset älypuhelimen sovellukseen.

Volvon jälleenmyyjät hallitsevat ja aktivoivat sovellukset. Jälleenmyyjät valvovat renkaita ja koordinoivat asiakkaiden kanssa korjaukset.

Renkaiden vaihto ja aktivointi on helppoa. Huoltohenkilökunta lukee kuorma-autosta ohjausyksikön koodin.

Sen jälkeen napakka isku renkaan runkoon aktivoi ja rekisteröi anturin, minkä jälkeen järjestelmä pystyy yhdistämään anturin oikeaan renkaaseen. Anturit on asennettu suojaan renkaan sisäpuolelle rengaskudokseen.

Testikäytöstä saatu hyvää palautetta

Volvon rengaspalvelu on ollut testikäytössä Suomessa ja Ruotsissa. Palvelua käyttäneiltä asiakkailta on saatu positiivista palautetta.

Suurin hyöty on tullut siitä, että kuljetusliikkeet ovat saaneet tiedon vuodoista, joita ei olisi muuten huomattu. Näin on voitu välttää yllättäviä rengasrikkoja.

Volvon rengaspalvelu vähentää Volvon tiedotteen mukaan täydellisen rengasvaurion riskiä. Rengaspaineiden ongelmatapauksista 90 prosenttia on hitaita vuotoja. Rengasrunko säästyy, kun vuodot havaitaan ajoissa.

Volvon valtakunnallisella palveluverkostolla on pitkät aukioloajat: huoltopisteet ovat auki arkisin kello 6–23 ja lauantaisin kello 7–15, paikkakunnasta riippuen. Tämä mahdollistaa joustavat ja asiakkaiden tarpeisiin sopivat huoltokäynnit.

www.volvotrucks.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!