Autotoday 10 vuotta sitten: Tutustu Sakkoturvan ehtoihin, ennen kuin maksat mitään!

Tasan kymmenen vuotta sitten markkinoille tuli ”vakuutus”, joka lupasi maksaa asiakkaidensa mahdollisia ylinopeussakkoja.

Kuluttajavirasto kuitenkin kielsi palvelun seuraavana vuonna, mutta Sakkoturvan lisäksi pari muutakin yhtiötä tarjosivat samanlaista palvelua.

Palvelut kuitenkin loppuivat jossain vaiheessa.

Katso tästä muut Autotoday 10 vuotta sitten -jutut.

Tutustu Sakkoturvan ehtoihin, ennen kuin maksat mitään!

Markkinoille on tullut Sakkoturva-niminen palvelu, joka lupaa maksaa ylinopeussakot asiakkaan puolesta. Ehtoihin kannattaa kuitenkin tutustua hyvinkin tarkkaan, ennen kuin maksaa 50 euron vuosimaksua palvelusta.

Huomioitavaa on, että palvelu maksaa vain rikesakon, eli enimmillään 115 euroa kerralla. Lisäksi palvelu maksaa enintään kolme rikesakkoa vuoden aikana. Lisäksi palvelu ei maksa rikesakkoa, jos nopeuden ylitys on tapahtunut alueella, jonka nopeusrajoitus on alhaisempi kuin 60 kilometriä tunnissa.

Rikesakon suurin määrä on 100 euroa silloin kun ajetaan ylinopeutta alueella, jonka nopeusrajoitus on vähintään 60 kilometriä tunnissa. Hieman pienemmällä ylinopeudella voi selvitä jopa 70 euron rikesakolla.

Ehtojen kohdassa kymmenen on myös kohta, jota kannattaa pitää mielessä: ”Sopimusta ei voida soveltaa rikkomustapauksiin, jossa asiakas on saman rikkomustapahtuman yhteydessä rikkonut muita Suomen lakeja ja/tai muita tieliikennesääntöjä.”

Yritys voi siis kieltäytyä sakon maksusta, jos ylinopeuden yhteydessä saa myös sakon jostakin muusta rikkeestä, esimerkiksi ajaa päin punaista valoa.

Rahojen saaminen palveluntarjoajalta on myös melko vaivalloista. Kaikki rikkomustapausta koskevat alkuperäiset asiakirjat sekä kopio ajokortista pitää toimittaa kirjeitse. Asiakirjojen lähettäminen kirjattuna kirjeenä on suositeltavaa ja sekin maksaa melkein viisi euroa. Asiakirjoja ei myöskään palauteta asiakkaalle.

Juttu oli Autotodayssa 23.11.2009

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here