Lahden ja Hämeenlinnan suurteholatausasemat on avattu

Ionity ja K-ryhmä ovat avanneet perjantaina Suomen nopeimmat sähköautojen latausasemat Lahden Neste K Kariston ja Hämeenlinnan K-Citymarket Tiiriön pihalle.

Jopa seitsemän kertaa nykyisiä pikalatauspisteitä tehokkaammat suurteholatauspisteet tarjoavat huippunopeaa latausta kolmos- ja nelostiellä. Yhtä nopea suurteholatausasema löytyy myös Paimiosta, jonne avattiin Ionity-latausasema 31. lokakuuta.

Lue tästä muita juttuja Ionitystä.

Ionityn suuteholatausasemat tarjoavat 350 kW:n lataustehon, kun nykyisten pikalaturien teho on noin 50 kW. Parhaimmillaan 15 minuutissa voi ladata noin 300 kilometrin ajomatkan, mikäli ladattava sähköauto voi hyödyntää koko suurteholatauspisteen lataustehoa.

Markkinoiden tehokkaimmilla latausasemilla on latauspisteet kahdelle sähköautolle kerrallaan, ja latauspisteiden määrää voidaan kysynnän kasvaessa kasvattaa jopa kuuteen. Ionityn suurteholatausasemat toimivat eurooppalaisella CCS-latausstandardilla, ja niillä voi ladata monen eri merkin sähköautoja.

Sähköauton lataaminen maksaa Ionity-sovelluksessa ja K-Lataus-palvelussa tällä hetkellä 8 euroa / lataus. Muissa latauspalveluissa jokainen palveluntarjoaja hinnoittelee itse latauksen hinnan perustuen Ionityn hintaan, ja tarkat hinnat voi tarkistaa kultakin latauspalveluntarjoajalta.

Latauksen voi maksaa Ionity-sovelluksessa, K-Lataus-palvelussa, Audi e-tron -latauspalvelussa, Porsche-latauspalvelussa ja muissa latauspalveluissa, jotka tukevat roamingia.

Ionity on Volkswagen-konsernin ja Porsche AG:n, BMW:n, Daimlerin ja Fordin yhteisyritys, joka rakentaa tehokasta, kattavaa ja helppokäyttöistä sähköautojen suurteholatausverkostoa läpi Euroopan. Mukaan on liittynyt myös Hyundai ja Kia. Tavoitteena on, että vuonna 2020 verkostoon kuuluu 400 suurteholatausasemaa. Tällä hetkellä verkostoon kuuluu 176 latausasemaa.

K-Lataus-verkosto on K-ryhmän valtakunnallinen sähköautojen latausverkosto, johon kuuluu tämän vuoden loppuun mennessä lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä. K-Lataus-verkoston latausasemat tarjoavat asiakkaiden käyttöön perus- ja pikalatauspisteitä sekä IONITY:n kanssa tehtävän yhteistyön myötä kolme suurteholatausasemaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here