Autotoday 10 vuotta sitten: Bemareissakin voi käyttää E10-bensaa

Kymmenen vuotta sitten oli vielä epäselvää, missä autoissa voitiin käyttää E10-bensiiniä. BMW halusi tiedotteella korostaa, että E10-bensiiniä voitiin käyttää melkein kaikissa BMW-autoissa. Sekaannusta aiheutti BMW:n mekaniikkakehityksen johtajan Thomas Brünerin toteamus, ettei E10-bensiini sovi BMW-autoihin.

Bemareissakin voi käyttää E10-bensaa

BMW tukee E10-bensiinin käyttöönottoa Saksassa. Tämä vastaa myös lakia valmisteltaessa BMW:n ja autoteollisuuden lain valmisteluvaiheessa yhdessä tekemiä ratkaisuja.

Tuolloin Euroopassa ja Saksassa tehtyihin teknisiin tutkimuksiin verrattuna mikään ei ole muuttunut.

Herra Thomas Brünerin lausumat koskien E10-bensiinin käyttämistä BMW-autoissa eivät koske maita, joissa polttoaineet ovat EU-maissa käytettävien polttoaineiden laatuisia, vaan niitä EU:n ulkopuolisia maita, joissa polttoaineiden laatu on selvästi heikompi.

Tämän vahvisti 6.3.2011 illalla myös BMW Groupin kehitysjohtaja tohtori Klaus Draeger.

– Toisin kuin mediassa on juuri raportoitu, vakuutamme, että E10-bensiinin käyttö kaikissa BMW-henkilöautoissa on vuosimallista riippumatta mahdollista. Kaikki jo aiemmin julkaisemamme öljynvaihtovälisuositukset ovat edelleen muutoksitta ja E10-bensiinin käytöstä riippumatta voimassa, Draeger sanoo.

Katso tästä muut Autotoday 10 vuotta sitten -jutut.

Vain muutamat vanhemmat BMW-automallit tarvitsevat korkeaoktaanista (98-oktaanista) bensiiniä nakutuskestävyyden varmistamiseksi. Näihin automalleihin matalaoktaanisempi bensiini ei sovellu bensiinin etanolipitoisuudesta riippumatta. Nämä automallit on listattu Saksan Autoliiton (ADAC) maaliskuun 1. päivänä 2011 ju)5 E5kaisemalla listalla.

Juttu oli Autotodayssa 7.3.2011.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!