Audin sähköisten autojen latauspalvelu julkaistu Suomessa – yhdenmukaiset hinnat Euroopassa

Kuva: Audi.

Audi e-tron -latauspalvelu on nyt julkaistu ja käytössä kymmenessä Euroopan maassa, Suomi mukaan lukien.

Lisäksi palvelut tulevat käyttöön kuudessa muussa Euroopan maassa vuoden ensimmäisellä kvartaalilla ja Itäiseen Eurooppaan palvelut laajentuvat myöhemmin tämän vuoden aikana.

Ajaessaan ulkomailla Audi-asiakkaat voivat ladata sähköautoansa paikallisten ostoehtojen puitteissa ilman lisämaksuja. Kattaakseen juuri itselle sopivan tarpeen, asiakkaat voivat valita kahdesta vaihtoehtoisesta palvelupaketista.

Audi tarjoaa premium-latauspalvelua – asiakas saa käyttöönsä valtaosan julkisista latausasemista Euroopassa vain yhdellä palvelusopimuksella.

Audi e-tron -latauspalvelu on osa laajempaa latausverkostoa ja tarjoaa pääsyn 16 Euroopan maan julkiseen latausverkostoon. Lisäksi latauspalvelu tulee saataville kahdeksassa Itäisen Euroopan maassa myöhemmin tänä vuonna.

Audi e-tron -latauspalvelukortti tarjoaa pääsyn yli 72 000 latauspisteelle, joita operoi 220 toimittajaa. Pidemmillä matkoilla Audi-asiakkaat voivat ladata autoansa Ionityn huippunopeilla suurteholatausasemilla.

Myös muiden toimijoiden nopeat HPC-suurteholatausasemat ovat käytössä pidemmillä matkoilla, niiden kuuluessa Audi e-tron latauspalvelun piiriin.

Kaksi palvelupakettia

Audi e-tron latauspalvelu tarjoaa kaksi erilaista palvelupakettia, joista asiakas voi valita itselleen sopivamman.

City-palvelupaketti on tarkoitettu sekä ladattavien hybridien että sähköautojen käyttäjille, jotka ajavat lähinnä kaupunkialueilla. Suomessa palvelupaketti on voimassa 12 kuukautta ja sen perusmaksu on 4,95 euroa/kk. AC-lataus aina 22 kW:n saakka maksaa 0,06 euroa/min ja DC-lataus aina 50 kW:n saakka 0,40 euroa/min.

Transit-palvelupaketti on puolestaan suunnattu sähköauton käyttäjille, joita ajavat pidempiä matkoja ja pystyvät hyödyntämään Ionity-latausverkostoa. Myös tämä palvelupaketti on voimassa 12 kuukautta ja sen perusmaksu on 17,95 euroa/kk. Audi e-tronin omistajille ensimmäinen vuosi on perusmaksun osalta veloitukseton.

AC-lataus ja DC-lataus ovat samanhintaisia kuin City-palvelu paketissa ja Ionity-lataus maksaa tutustumishintaisena 8,00 euroa/kerta ja erityishinnalla 0,33 euroa/kWh.

Tarkemmat hinnat ja ehdot löydät täältä: https://e-tron.charging-service.audi/web/audi-fi/tariffs.

Transit-palvelupaketin kautta asiakkaat pääsevät hyödyntämään HPC-suurteholatausasemien kuten Ionityn edullisempia hintoja, latauskapasiteettia ja lyhempiä latausaikoja.

Audi e-tron on ensimmäinen sarjatuotantomalli, jota voi ladata 150 kW:n teholla HPC-suurteholatausasemilla. Tämä tarkoittaa, että täyssähköinen SUV on valmis seuraavalle pitkälle matkalle vain noin puolen tunnin latauksen jälkeen. Tämän lisäksi suurin osa Ionityn latausverkostosta käyttää sähköä, joka on tuotettu ekologisesti.

Yhdenmukaiset hinnat Euroopassa

Yhdenmukaiset, maakohtaiset hinnat tarkoittavat, että asiakkaat voivat matkustaa vapaasti, eikä hintoja tarvitse vertailla jatkuvasti. Jopa ulkomailla matkustaessa, tarvitaan vain yksi sopimus, jolloin asiakas pystyy tällä hetkellä lataamaan autonsa 16 Euroopan maassa.

Audi-asiakkaat maksavat aina paikallisen standardihinnan riippumatta missä maassa lataavat – ilman lisämaksuja. Asiakkaan matkustaessa ulkomaille Euroopassa heiltä veloitetaan aina saman verran kuin jos auto olisi ladattu kotimaassa e-tron-latauspalvelua käyttäen.

Latausasema löytyy myAudi-sovelluksen avulla

Audin navigaatiojärjestelmä tai myAudi-sovellus auttavat löytämään lähimmän latausaseman. Lisäksi suunnittelemalla reitin ja aktivoimalla löydetyt latausasemat, myAudi-sovellus kertoo myös onko latausasema ja -pisteet käytössä vai poissa toiminnasta.

Lataustapahtuman voi aloittaa käyttämällä Audi e-tron -latauspalvelukorttia tai myAudi-sovellusta. Tunnistautuminen ja laskutus toimivat automaattisesti. myAudi-sovellus näyttää myös senhetkisen latauksen tilan.

Asiakas voi käyttää myös myAudi-portaalia tai myAudi-sovellusta lataushistoriatietojen ja laskujen katselemiseen kuten myös hallinnoida omia sopimusasioita.

Saadakseen e-tron-latauspalvelun käyttöönsä, asiakkaan tarvitsee vain rekisteröityä myAudi-portaalissa ja määrittää henkilökohtainen lataussopimus. Mikäli tarpeellista, paikallinen Audi-jälleenmyyjä auttaa sopimuksen aktivoinnissa. Kaikki latauskerrat käsitellään automattisesti ja laskutetaan kerran kuukaudessa.

Lisää tietoa verkostosta, palveluista ja Suomen hinnoista löydät täältä: https://e-tron.charging-service.audi/web/audi-fi/getting-started

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here