Volvo XC40 -sähköautossa on monipuoliset Googlen palvelut

Volvo luo autojen tieto- ja viihdejärjestelmän uudelleen tulevassa täysin sähköisessä Volvo XC40 -mallissa.

Uusi Android-pohjainen järjestelmä tarjoaa Volvon tiedotteen mukaan asiakkaille ennennäkemättömiä personointimahdollisuuksia, entistä parempaa käytettävyyttä ja uusia sisäänrakennettuja Googlen teknologioita ja palveluja.

Volvo Car Group on ensimmäinen yhtiö, joka tekee yhteistyötä Googlen kanssa autojen Android-tieto- ja -viihdejärjestelmän integroinnissa.

Järjestelmään on sisäänrakennettu Google Assistant, Google Maps ja Google Play –kauppa. Yhtiöt ovat olleet kehitystyökumppaneita jo useamman vuoden ajan.

Uusi järjestelmä mahdollistaa Android Automotive OS:n täyden integroinnin autoon ja tarjoaa reaaliaikaisia päivityksiä eri palveluihin, kuten Google Maps ja Google Assistant, sekä kansainvälisen kehittäjäyhteisön luomiin sovelluksiin.

Sähköinen XC40 on myös ensimmäinen Volvo, joka vastaanottaa ohjelmiston ja käyttöjärjestelmän OTA (over-the-air) -päivityksiä, mikä asettaa Volvon autojen yhteystoimintojen eturintamaan. Täysin sähköinen XC40 kehittyy ajan kuluessa sen sijaan, että se saavuttaisi huippunsa jo lähtiessään tehtaalta.

Googlen ja Volvon kehittäjien luomat teknologiat ja palvelut on sulautettu autoon, ja lisää autoille optimoituja ja sovitettuja musiikki- ja mediasovelluksia on tulossa Google Play Kauppaan.

Google Assistant antaa asiakkaan ohjata auton toimintoja puheella. Käyttäjä voi esimerkiksi säätää lämpötilaa, asettaa navigoinnin määränpään, toistaa suosikkimusiikkia ja podcasteja Spotifyn kaltaisilla sovelluksilla ja pitää yhteyttä viestejä lähettämällä.

Teknologian integrointi vähentää keskittymisen herpaantumista ja auttaa kuljettajaa pitämään kädet ohjauspyörässä ja katseen maantiessä.

Google Assistantin avulla voi myös olla vuorovaikutuksessa älykotilaitteiden kanssa Volvosta käsin. Google Maps tarjoaa päivitettyjä kartta- ja liikennetietoja reaaliajassa, pitää kuljettajat ajan tasalla tulevista liikennetilanteista ja ehdottaa ennakoivasti vaihtoehtoisia reittejä ja lähimpiä latausasemia.

Monipuolisilla karttatiedoilla voidaan parantaa myös XC40:n ADAS-tukijärjestelmän ominaisuuksia. Autolle voidaan jakaa tärkeitä tietoja esimerkiksi nopeusrajoituksista ja maantien kaarteista.

Volvo jatkaa ohjelmistojen ja yhteyspalvelujen kehittämistä myös omien ohjelmistoinsinööriensä sekä digitaalisten palvelujen Volvo On Call -alustan avulla.

Uusi tieto- ja viihdejärjestelmä integroidaan täysin Volvon On Callin kanssa, mikä tarjoaa uusia ominaisuuksia, kuten akun tilan ja varaustasojen tarkkailun.

Volvo On Callin perinteiset toiminnot, kuten auton esilämmittäminen kylmällä säällä, auton etsiminen pysäköintialueelta, ovien lukitus ja lukituksen avaus sekä auton jakaminen digitaaliavaimella, kuuluvat myös kokonaisuuteen.

Täysin sähköinen XC40-malli esitellään ensimmäisen kerran yleisölle 16. päivä lokakuuta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here