Ford ja Google aloittavat yhteistyön — Fordista Android-auto!

Ford ja Google julkistivat tänään aloittavansa strategisen yhteistyön, jonka tavoitteena on sekä vauhdittaa Fordin liiketoiminnan muutosta että nostaa Fordin valmistamien autojen yhteysominaisuuksia ja digitaalisia ratkaisuja uudelle tasolle, todetaan Fordin tiedotteessa.

Ford on myös nimennyt Google Cloudin ensisijaiseksi pilvipalvelujen toimittajakseen, minkä ansiosta yhtiö voi hyödyntää Googlen tarjoamaa data-, tekoäly- ja koneoppimisosaamista.

Osana sopimusta on myös miljoonien tulevaisuuden Ford ja Lincoln -mallien varustaminen Android-käyttöjärjestelmällä ja järjestelmään integroiduilla Googlen sovelluksilla ja palveluilla.

Jatkuvan kehitystyön varmistamiseksi Ford ja Google perustavat uuden yhteistyöryhmän nimeltään Team Upshift.

Ryhmä hyödyntää työskentelyssään molempien yhtiöiden osaamista ja resursseja. Tavoitteena on tukea Fordia yhtiön muutosprosessissa, parantaa asiakaskokemuksia ja kehittää uusia, tietoon perustuvia ratkaisuja.

Team Upshiftin odotetaan työskentelevän monenlaisissa projekteissa, joissa esimerkiksi kehitetään uusia tapoja auton ostamiseen tai luodaan uusia dataan perustuvia ratkaisuja auton omistamiseen.

Google on Fordin ensisijainen pilvipalveluiden toimittaja, ja auttaa Fordia jo kuluvan vuoden aikana hyödyntämään Google Cloudin tekoäly-, koneoppimis- ja data-analytiikkateknologioita automerkin digitaalisen muutoksen vauhdittamiseksi, toimintojen nykyaikaistamiseksi ja autojen yhteysominaisuuksien parantamiseksi.
Google Cloudin avulla Fordin tavoitteena on muun muassa:

  • Parantaa asiakaskokemusta erilaisten teknologioiden ja yksilöllisten palveluiden avulla.
  • Nopeuttaa tuotekehityksen, autojen valmistuksen ja toimitusketjujen hallinnan nykyaikaistamista sekä tutkia, miten tekoälyä voi käyttää tuotantohenkilöstön kouluttamisessa ja tuotannon optimoinnissa tehtailla.
  • Nopeuttaa tietoperustaisten liiketoimintamallien käyttöönottoa, jotta asiakkaat voivat saada reaaliaikaisia ilmoituksia esimerkiksi palveluista, kuten huoltokutsut, tai muusta asiakasta kiinnostavasta tiedosta.

Fordilla ja Googlella on yhteinen visio tuottaa autoihin helposti saatavia, turvallisempia ja tehokkaampia yhteysominaisuuksia, joiden avulla minimoidaan kuljettajan häiriöt ajon aikana. Fordin asiakkailla on käytössään aina uusin teknologia verkon kautta tapahtuvien pilvipäivitysten ansiosta.

Vuodesta 2023 alkaen Ford ja Lincoln -asiakkaat voivat hyödyntää Googlen digitaalisia ratkaisuja Android-käyttöjärjestelmässä, joka sisältää Googlen sovelluksia ja palveluita, mukaan lukien maailmanluokan kartta- ja ääniohjausteknologiat.

  • Google Assistant, jonka edistyksellisten äänikomentojen avulla kuljettajat voivat pitää katseensa tiessä ja kätensä ratissa.
  • Auton ensisijaisena navigaationa toimiva Google Maps, joka auttaa saavuttamaan päämäärän nopeammin reaaliaikaisen liikennetiedon, automaattisen uudelleenreitityksen ja muiden toimintojen avulla.
  • Google Play, jonka avulla on mahdollista käyttää suosikkisovelluksiaan ja kuunnella musiikkia, podcasteja, äänikirjoja ja paljon muuta. Sovellukset optimoidaan toimimaan Fordin autoissa.

Android-käyttöjärjestelmän ansiosta Fordin ja kolmannen osapuolen kehittäjien on mahdollista kehittää sovelluksia, jotka parantavat Fordin omistamista ja käyttökokemusta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!