Valmet Automotiven toiminta on hiilineutraalia vuoden 2022 alusta

Valmet Automotive on julkistanut PAS 2060-standardin mukaisen sitoutumisensa hiilineutraaliuteen 1.1.2022 alkaen omissa toiminnoissaan.

Luokituslaitos DNV on varmentanut sekä Valmet Automotiven tavoitteen että sen toteuttamiseen liittyvät toimenpiteet.

Valmet Automotiven antama sitoumus on osa sertifiointiprosessia, jossa sen toimintojen CO2-päästöt tarkistetaan vuosittain kolmannen osapuolen toimesta ja kompensoidaan täysimääräisesti.

Valmet Automotive on toteuttanut aktiivisesti toimenpiteitä CO2-päästöjensä vähentämiseksi jo vuosien ajan.

Yritys käyttää toimipaikoissaan vain uusiutuvista lähteistä tulevaa sähköä, ja sen GHG-protokollan (Greenhouse Gas Protocol) mukaan lasketut CO2-päästöt vähenivät vuosien 2019–2021 aikana noin 80 prosenttia.

Päästöjen kompensaatio toteutetaan vuosittain seurantavuoden laskettujen päästöjen perusteella seuraavan vuoden alussa.

Valmet Automotive kompensoi päästönsä kansainvälisesti sertifioiduilla projekteilla, jotka edistävät uusiutuvan sähkön ja energian tuotantoa.

Toistaiseksi kompensaatioprojektit keskittyvät kehittyviin maihin, missä ne tuottavat suurimman lisäarvon.

– Valmet Automotive on ilmastotyössä edistyksellinen, vahvasti sitoutunut ja valveutunut toimija. Nyt julkistettu ja kolmannen osapuolen vahvistama sitoumuksemme tarkoittaa, että Valmet Automotive on toiminnassaan hiilineutraali ja samalla yksi toimialamme edelläkävijöistä, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Valmet Automotiven PAS 2060 -standardin mukainen sitoumus hiilineutraaliuteen sekä luokituslaitos DNV:n antama verifiointi ovat nähtävillä verkossa Valmet Automotiven kotisivulla.

Valmet Automotive tulee standardin vaatimusten mukaisesti julkaisemaan vuosittain raportin päästöistään, niihin vaikuttavista toimista sekä kompensaatioista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän