Volvo Cars käyttää biokaasua ensimmäisessä ilmastoneutraalissa tehtaassaan Kiinassa

Volvon tehdas Taizhoussa on siirtynyt käyttämään biokaasua, minkä ansiosta siitä on tullut autonvalmistajan ensimmäinen Kiinassa sijaitseva tehdas, joka on saavuttanut ilmastoneutraaliuden. Siirtyminen pois maakaasun käytöstä vähentää CO2-päästöjä yli 7 000 tonnilla vuodessa.

Vaikka tämä osuus saattaa vaikuttaa pieneltä Scope 1–3 -päästöjen 43 miljoonan tonnin kokonaismäärässä, ilmastoneutraalin energian käyttö Taizhoun-tehtaalla on tärkeä askel Volvon tavoitteessa saavuttaa ilmastoneutraalit valmistustoiminnot vuoteen 2025 mennessä ja vähentää päästöjä kaikissa maailmanlaajuisissa toiminnoissaan. Se on myös osa laajempaa suunnitelmaa saavuttaa kasvihuonekaasujen nollanettopäästöt vuoteen 2040 mennessä.

Aivan kuten muutkin Volvon tehtaat ympäri maailmaa, Taizhoun-tehdas käyttää jo nyt ilmastoneutraalia sähköä. Viimeisin uudistus varmistaa, että tehtaalla on käytössä myös ilmastoneutraali lämmitys. Taizhou on toinen Volvon ilmastoneutraali autotehdas Göteborgissa sijaitsevan Torslandan-tuotantolaitoksen jälkeen

“Toimimme nopeasti, kun varteenotettavia ilmastoneutraaleja energiavaihtoehtoja tulee saataville”, sanoo Volvon varajohtaja Javier Varela.

“Siirtyminen biokaasun käyttöön Taizhoun-tehtaalla osoittaa, kuinka jokainen tuotantolaitoksemme eri puolilla maailmaa osaa kehittää oman ilmastoneutraalin energiayhdistelmänsä sen mukaan, mitä vaihtoehtoja kullakin alueella on käytettävissä.”

Taizhoun-tehtaan energiansyöttö koostuu sähköstä ja lämmityksestä. Se tuottaa noin 40 prosenttia tarvittavasta sähköstä aurinkopaneeleilla, ja tämän osuuden on määrä kasvaa tulevina vuosina. Jäljellä oleva 60 prosenttia tulee sähköverkosta, ja myös se on ilmastoneutraalia aurinkosähköä. Lämmitystarpeisiin vastataan käyttämällä ilmastoneutraalia biokaasua.

Volvo laajensi hiljattain kestävän kehityksen strategiaansa uusilla kunnianhimoisilla tavoitteilla tuleville vuosille. Uusi tavoite on saavuttaa kasvihuonekaasujen nollanettopäästöt vuoteen 2040 mennessä, mikä on jatkoa aikaisemmalle ilmastoneutraaliustavoitteelle.

Ensimmäinen prioriteetti on vähentää todellisia päästöjä ennen turvautumista hiilenpoistoon, jolla rajoitetaan väistämättömiä päästöjä. Volvo kannustaa myös alihankkijoitaan toimimaan samoin.

Volvo julkisti ensimmäisen kestävän kehityksen strategiansa vuonna 2019 ja on sen jälkeen edistynyt hyvin ilmastotoimissaan. CO2-päästöjä on vähennetty kokonaistoiminnoissa käyttämällä 74-prosenttisesti ilmastoneutraalia energiaa, minkä lisäksi autonvalmistaja edistyy hyvin CO2-kokonaistavoitteissaan.

Lue myös

Volvo EX30 -mallilla on elinkaariarvioinnin mukaan Volvon täyssähköautojen pienin hiilijalanjälki

Suomen vastuullisimmat automerkit laitettiin järjestykseen

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän