Uusi kuvakirja vanhoista autoista on ilmestynyt

Nostalgiaa huokuva, upeita autokuvia sisältävä autokirja Rami Rasvanäpin vuosi on ilmestynyt. Kirja on suunnattu kaikille alle 100-vuotiaille autointoilijoille.

Tämän kevään uutuuskirja on sarjassaan kolmas. Sarjan ensimmäinen osa Rami autokuumeessa ilmestyi vuonna 2019 ja Maailman ympäri, Rami! vuotta myöhemmin.

Rami Rasvanäppi on asiansa osaava automekaanikko. Hänen huoltoasemallaan tulee kuntoon auto kuin auto. Uudenvuoden aattona Rami miettii ennen nukahtamistaan, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan – ja minkälaisia automalleja.

Kirjassa on myös värityskuvia. Kuva: Jukka Jokinen.

Tammikuussa Rami auttaa kinoksiin jäänyttä Nash Ambassadoria vuodelta 1951, ja helmikuussa Rami käy seuraamassa kilpa-ajoja jääradalla. Maaliskuussa, jos lunta on oikein paljon, paras kulkuneuvo on maastoauto.

Kevään ja kesän koittaessa Rami käy katsomassa vappuparaatin autokaunottaria ja Ranskan Le Mansin 24 tunnin ajoa. Suomenkin teillä näkee helteisiin sopivia avomalleja, kuten pikkuisen avo-Minin, räyhäkkään Corvetten tai loisteliaan avo-Cadillacin.

Vuoden lähestyessä loppuaan huoltoasemalla vietetään joulua. Ramikin on kutsunut lähimmät sukulaisensa jouluaterialle huoltoaseman baariin. Ilonpidon ollessa ylimmillään pihaan kurvaa vieras pakettiauto. Onkohan itse Joulupukista tullut Transit-mies?

Kirjojen tekijä Jukka Jokinen on sastamalainen mainosgraafikko ja intohimoinen autoharrastaja. Kirjaa on saatavana mm. Mäkelän verkkosivuilta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.

Jukka Jokinen: Rami Rasvanäpin vuosi

  • ISBN: 978-952-341-655-0
  • Julkaisuaika: 15.4.2022
  • Hinta: 25,00 €

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here