Porschen ja Suomen merkkikerhon Suomen historia kansien väliin

Porschen tarina Suomessa alkoi yli 70 vuotta sitten, jo brändin alkuvuosina automerkki ilmestyi Euroopan pohjoisimman maan teille ja jäätyville järville.

Nyt Porschen historiasta ja merkkikerhon toiminnasta Suomessa on kirjoitettu englanninkielinen historiikki.

Vaikka Porsche -brändi edustaa vain pientä vähemmistöä Suomessa olevista autoista, sen ympärillä on tapahtunut hämmästyttävä määrä aktiviteetteja ja toimintaa. Tarinasta tekee kiehtovan ne monet suomalaiset, jotka ovat ajaneet Porscheillaan näiden seitsemän vuosikymmenen aikana.

Porscheilla on aikojen kuluessa kilpaillut yli 500 suomalaista asfaltilla, soralla ja lumella – radalla, rallissa, sprinttikilpailuissa, mäkilinjoilla, drag racingissa ja tietysti jääradalla.

Kaikki tunnetut kuljettajat, paikat ja autot on lueteltu tässä kirjassa. Kattavien tapahtumatilastojen lisäksi on paljon legendaarisia kertomuksia aikaisemmin Helsingin kaduilla pidetyistä Eläintarha -kilpailuista, suomalaisesta AAW-kilpatiimistä ja maailmanlaajuisesti tunnetuista suomalaisista huippukuljettajista.

Vuonna 1971 perustettu Porsche Club Finland (PCF) on koonnut samanhenkiset Porschen omistajat ja harrastajat yhteen. Moninainen, joskus kokeellinenkin klubin toiminta on tallennettu kirjaan. Klubilla on tällä hetkellä noin 2000 jäsentä, ja se on synonyymi aktiiviselle Porschen omistukselle, pysyen uskollisena brändin historialle ja inspiraatiolle.

Porsche Racing Club Finland (PCRF), joka on Porsche Club Finlandin kasvattama jälkeläinen, kehitettiin 2000 -luvulla ratapäivien konseptina tarjotamaan kilvanajomahdollisuuden klubin jäsenille. PCRF: n järjestelmällinen lähestymistapa tarjoaa etenemispolun kaikkien kiinnostuneiden klubin jäsenten saataville, ja se on tuottanut merkittäviä kilpa-ajolahjakkuuksia Suomesta myös kansainvälisesti.

Porsche-brändi, klubit, tapahtumat, autot: näiden lisäksi on ihmiset. Harrastajat ulottuvat PCF: n perustajista innokkaisiin vapaaehtoisiin tapahtumajärjestelyissä, pitkäaikaisista hallituksen jäsenistä unohtumattomiin hahmoihin, jotka kaikki muodostavat tarinan siitä, minkä tunnemme Porschena Suomessa. Kirja avaa tämän englanninkielisenä koko maailman tutustuttavaksi.

Porsche in Finland

70 years of sports cars and 50 years of Porsche Club Finland

Julkaisija: Porsche Club Finland
Kieli: Englanti
360 sivua

Kirja on saatavana hintaan 66 € Bookcover-verkkokaupasta bookcover-kauppa.fi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here