Uusi Audi A3 Sportback g-tron kulkee nyt pidemmälle kaasulla

Audi A3 Sportback g-tron saapuu markkinoille uudella päivitetyllä teknologialla. Kompaktin mallin toimintamatka kaasulla on kasvanut uuden kaasusäiliökapasiteetin ansiosta 400 kilometriin.

Audi A3 Sportback g-tron on osa Audin ekologista mallistoa. Autossa on uusi 1,5-litrainen 96 kW:n (131 hv) moottori.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Audin 4-sylinterisen moottorin kaasukäytön mahdollistamiseksi insinöörit muokkasivat moottorin sylinterinkantta, turboahdinta, polttoaineensyöttöjärjestelmää ja katalysaattoria.

Perinteiseen bensiinimoottoriin verrattuna maakaasulla ajaminen auttaa vähentämään CO2-päästöjä jopa 25 %.

Pidempi toimintamatka maa-/biokaasulla

Kuten ennenkin, kaksi korkealujuuksista polymeerisellä hiili- ja lasikuidulla vahvistettua kaasusäiliötä sijaitsevat auton takaosassa tavaratilan alla. Kummankin säiliön tilavuus on 7 kg.

Säiliöt pienentävät tavaratilaa vain minimaalisesti ja ne painavat hyvin vähän kevyen komposiittirakenteensa ansiosta.

Uudistuneessa Audi A3 Spotback g-tronissa on nyt myös kolmas 4 kg:n terässäiliö, jonka ansiosta toimintamatka kaasulla kasvaa. Bensiinisäiliö, jonka tilavuus on nyt 9 litraa, tarjoaa perinteisesti vielä lisätoimintamatkaa.

Tiukat turvavaatimukset

Kaksi kaasua sisältävää komposiittisäiliötä, jotka toimivat jopa 200 baarin painella, noudattavat Audin kevytrakennemuotoilun periaatetta. Säiliöt painavat 66 % vähemmän kuin vastaavat teräksiset säiliöt ja niiden sisäpuoli on kaasunkestävää polyamidi-sekoitusta.

Toinen kerros on sekoitus hiilikuidulla vahvistettua polymeeriä ja lasikuidulla vahvistettua polymeeriä.

Katso tästä muita Audi-juttuja.

Kolmas kerros on puhdasta hiilikuidulla vahvistettua polymeeriä, joka toimii myös visuaalisen tarkistuksen apuna, sillä se muuttuu maidonvalkeaksi, mikäli se vaurioituu.

Ennen kuin säiliöt asennetaan autoon, ne testataan 300 baarin paineella. Keskimääräinen säiliön rikkoutumispaine on 570 baaria ja se ylittää lain vaatiman 470 baarin paineen selvästi.

Halvin versio maksaa runsaat 30 000 euroa

Kaasun ja bensiinin täyttöaukot sijaitsevat saman täyttöläpän alla. Mittaristosta löytyy kaksi erillistä mittaria, joista näkee kummankin polttoainesäiliön tason.

Uusi Audi A3 Sportback g-tron on aina varustettu S tronic -automaattivaihteistolla ja se on saatavilla joko Business tai Business Sport -varustelutasolla.

Audi A3 Sportback Business Sport g-tron Edition -varustelu sisältää esimerkiksi led-ajovalot, vakionopeudensäätimen, akustisen pysäköintijärjestelmän takana, kuljettajan informaatiojärjestelmän värinäytöllä, täysautomaattisen ilmastoinnin ja urheiluistuimet edessä sisältäen sähkösäätöisen ristiseläntuen.

Uudistuneen Audi A3 Sportback g-tronin hinnat alkavat 30 760 eurosta (Audi A3 Sportback Business g-tron Edition, 30 TFSI S tronic).

Audi A3 Sportback g-tronin hinnasto ja lisävarustehinnasto:
http://bit.ly/AudiA3Sportbackg-tronHinnasto
http://bit.ly/AudiA3Sportbackg-tronLisävarustehinnasto

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!