Kaasutankkausasema Raumalle

Gasum on aloittanut uuden kaasutankkausaseman rakennustyöt Raumalla. Rakennustöiden odotetaan etenevän reippaasti ja asema avautuu syksyn 2024 aikana.

Rauman asemalta jaellaan sekä nesteytettyä että paineistettua kaasua, joten se palvelee sekä henkilöautoja että raskasta liikennettä.

Rauma on ollut erityisesti raskaan liikenteen toimijoiden toivoma sijainti kaasutankkausasemalle, sillä se sijaitsee logistisesti tärkeällä paikalla. Seudulla on vilkas satama ja paljon metsä- sekä muuta teollisuutta. Tällä hetkellä lähimmät nesteytetyn kaasun tankkausasemat sijaitsevat Turussa ja Seinäjoella ja lähin paineistetun kaasun tankkausasema Porissa.

Rauman tankkausaseman sijainti on Luostarinkylässä Turusta Vaasaan kulkevan valtatie 8:n läheisyydessä osoitteessa Statiivitie 2.

Biokaasun käyttö raskaassa liikenteessä tuo kustannustehokkaalla tavalla merkittäviä päästövähennyksiä vaikeasti sähköistettäviin kuljetuksiin. Biokaasu on täysin uusiutuva polttoaine, jonka käyttö vähentää polttoaineen elinkaaren aikaisia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia verrattuna perinteisiin fossiilisiin polttoaineisiin.

Logistiikka- ja kuljetusyhtiöt ovat avainasemassa Suomen tieliikennepäästöjen leikkaamisessa, sillä ajomatkat ovat pitkiä ja päästöt moninkertaisia henkilöautojen päästöihin verrattuna. Lähes 100 prosenttia Gasumin Suomessa myymästä liikennekaasusta on biokaasua.

Gasumin strateginen tavoite on tuoda vuoteen 2027 mennessä pohjoismaisille markkinoille seitsemän terawattituntia (TWh) uusiutuvaa kaasua vuodessa, mikä on noin neljä kertaa enemmän kuin tällä hetkellä. Määrä tarkoittaisi vuosittaista yhteenlaskettua 1,8 miljoonan hiilidioksiditonnin päästövähennystä Gasumin asiakkaille.

Lue myös

Ranuan biokaasulaitoksen kaasu korvaa vuodessa 600 000 litraa dieseliä

Hankintatuki on lisännyt selvästi kuljetusyritysten kiinnostusta kaasukuorma-autoihin

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän