Uuden Nissan Juken valmistus alkoi tänään

Nissan aloitti tänään uuden Juken valmistuksen Sunderlandin tehtaalla, johon Nissan on tehnyt 100 miljoonan punnan investoinnin.

Uusi Juke on suunniteltu ja valmistettu Isossa-Britanniassa, ja se on kehitetty erityisesti Euroopan markkinoille. Sunderland on ainoa tuotantopaikka tälle Nissanin toisen sukupolven kompaktille crossoverille.

Alkuperäisen Juken julkaisemisesta on melkein 10 vuotta.

Kuva: Nissan.

Uusi Juke on suunniteltu Nissanin eurooppalaisissa suunnittelu- ja tuotekehitystiimeissä Paddingintonissa Lontoossa ja Cranfieldissä Bedforshiressä. Juken tuotannosta 70 % on Euroopan markkinoille ja sen alihankkijoista kaksi kolmesta on EU:sta.

Juken lanseerausta varten tehtaan tiimit ovat saaneet yli 5 000 koulutustuntia. Jotta uuden Juken edistyneet teknologiat ja personointivaihtoehdot pystytään kustannustehokkaasti valmistamaan, on tehdas vaatinut merkittäviä investointeja.

Kuva: Nissan.

Investoinnit sisältävät muun muassa yli 27 uutta teräsmuottia, jotka leikkaavat ja muovaavat auton koripellit suurlujuusteräksestä. Uuden Juken muotoilu on edelleen erottuva mutta sen dynaaminen crossover-kori on entistä tilavampi.

Maalaamoon on rakennettu neljä eri maalauskammiota, jotka mahdollistavat 15 erilaista kaksisävyistä väriyhdistelmää, joista asiakkaat voivat valita.

Jukessa on voimalähteenä tehokas 1,0 litran kolmisylinterinen DIG-T turboahdettu bensiinimoottori, joka on valmistettu Sunderlandissa. 117 hevosvoiman ansiosta moottori vastaa erittäin hyvin luokan asiakkaiden vaatimuksia, ollen sekä suorituskykyinen, taloudellinen että hienostunut.

Kuva: Nissan.

Uuden Juken tuotannon tukemiseksi tarvitaan ylimääräistä tuotantohenkilöstöä tehtaan tuotantolinjalla 2.

Tuotantoaikataulun uudelleenjärjestelyssä nämä työntekijät siirtyvät tuotantolinjalta 1, molempien linjojen toimiessa kahdessa vuorossa. Tehtaan kokonaistyöntekijämäärä säilyy ennallaan.

Yhdistettävyyden ja langattomien päivityksien ansiosta uudessa Jukessa on enemmän liitäntämahdollisuuksia kuin missään muussa Nissanin automallissa.

Kuva: Nissan.

Uudessa autossa on NissanConnect, 8 tuuman kosketusnäyttö, WiFi hotspot ja puheentunnistus.

Nissanin ProPilot-teknologia tarjoaa ohjausavustuksen lisäksi ruuhka-avustimen sekä älykkään vakionopeussäätimen, joiden avulla se pystyy avustamaan ohjauksessa, kiihdytyksissä ja jarrutuksissa. ProPilot on suunniteltu käytettäväksi moottoritiellä yksikaistaisessa liikenteessä, ja se on ensimmäistä kertaa saatavana Jukessa.

Myynti alkaa marraskuun lopussa Europpan markkinoilla.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here