Toyota RAV4 -mallista ladattava hybridi — Suomeen ensi syksynä

Toyota aloittaa Los Angelesin autonäyttelyssä uuden, merkittävän luvun RAV4-malliston historiassa esitellessään viidennen sukupolven mallistoon lataushybridimallin.

Uutuus asettuu malliston yläpäähän, malliston, joka on aiemmin tänä vuonna tapahtuneen ensiesittelynsä jälkeen myynyt jo yli 120 000 kappaletta Euroopassa – joista yli 105 000 on ollut hybridimalleja.

Lue tästä lisää RAV4-mallista.

Maksimiteholtaan 225 kW* (306 hv) kehittävä hybridijärjestelmä siivittää RAV4:n 0 – 100 km/h vain 6,2 sekunnissa jättäen kaikki luokkansa perinteisillä voimalinjoilla varustetut kilpailijat taakseen.

Kuva: Toyota.

Toyotan tähtäimessä on luokkansa paras taloudellisuus yhdistettyä kulutusta vastaavalla, alle 30 g/km* päästölukemalla. Mikään kilpailija D-segmentin nelivetoisissa katumaastureissa ei pääse samoihin lukemiin.

Toyota on lisännyt merkittävästi käytettävissä olevaa sähköistä tehoa ottamalla käyttöön korkeakapasiteettisen litium-ioni-korkeajänniteakun sekä huomattavasti tehokkaamman tehonhallintayksikön.

Polttomoottorina RAV4 Plug-in -mallissa on sama 2,5-litrainen, nelisylinterinen moottori kuin itselataavissa RAV4 Hybrid -malleissa.

Lopputuloksena ei ole vain nopea kiihtyvyys, vaan myös ladatulla sähköllä käytettävissä oleva päästötön ajomatka on yli 60 km* (WLTP), enemmän kuin luokkansa kilpailijoilla ja enemmän kuin keskimääräinen eurooppalainen ajosuorite päivässä, 50 km.

Suomeen uusi Toyota RAV4 Plug-in saapuu vuoden 2020 syksyllä ja ennakkomyynnin arvioidaan käynnistyvän kevään 2020 aikana.

* Viralliset arvot vahvistetaan lopullisella tyyppihyväksynnällä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here