Nyt sähköautokisa lähtee kunnolla käyntiin — sähköinen Golf alle 30 000 euroa!

Kuva: Volkswagen.

Yhä usemapi suomalainen tulee jatkossa ostamaan täyssähköauton. Tähän vaikuttaa moni tekijä, mutta yksi merkittävimmistä on hintojen putoaminen.

Nyt Volkswagen on tiedottanut antavansa 4000 euron juhlatuen Golfin ja Up-mallin sähköautoille.

Volkswagen tukee suomalaisia jalkapalloperheitä ja lanseeraa nyt Huuhkajien EM-kisapaikan kunniaksi kaksi täyssähköistä juhlamallia: Volkswagen e-Golf ja Volkswagen e-up!.

Lue myös: ”Kiinnostus Seat Mii -sähköautoon on ollut täysin poikkeuksellista”

Volkswagenin 4 000 euron juhlatuki on käytettävissä molempiin malleihin. Lisäksi käytettävissä on valtion 2 000 euron suuruinen hankintatuki (30.11.2021 saakka, ensirekisteröinti tehtynä).

Volkswagen e-Golf -juhlamallin alkaen hinta on nyt 29 089 euroa (voimassa uusiin asiakastilauksiin 20.11.2019 alkaen). Volkswagen e-Golfeja on saatavilla välittömästi toimitukseen (maassa olevat autot) ja myös uusia tuotantopaikkoja on saatu varattua hyvin.

Volkswagen e-Golf

Vuodesta 2014 saakka Volkswagen Golf on ollut Euroopan suosituin auto ja sen mallivalikoimassa on myös täyssähköauto – e-Golf. Volkswagen e-Golf on Volkswagenin ensimmäinen täyssähköinen tuotantomalli kompaktissa kokoluokassa. Sen toinen sukupolvi lanseerattiin vuonna 2017.

Nyt e-Golf tarjoaa toimintamatkaa noin 170–230 km (WLTP). Volkswagen e-Golfin myötä markkinoille tuli myös uusi litiumioniakku, jonka energiakapasiteetti on 35,8 kWh (bruttokapasiteetti). Akku voidaan ladata tunnissa käyttäen CCS-pikalatauslaitetta (DC, 40 kW). Mikäli lataus tapahtuu kotilatauspistokkeesta (AC, 7,2 kW) akku latautuu 100 % 5 tunnissa ja 20 minuutissa.

Volkswagen e-Golfin sähkömoottori kehittää 100 kW (136 hv) tehoa ja maksimivääntö on 290 Nm. Neliovinen e-Golf kiihtyy 0–100 km/h 9,6 sekunnissa ja sen huippunopeus on 150 km/h.

Volkswagen e-Golfin vakiovarusteita ovat muun muassa kahdeksantuumainen Discover Media radio- ja navigointijärjestelmä, led-ajovalot, mukautuva vakionopeudensäädin, lämmitettävä tuulilasi ja lämpöpumppu, joka parantaa hyötysuhdetta säästäen virtaa ajamiseen ja pidentäen toimintamatkaa.

e-Golfissa on myös sähköinen lämmitysyksikkö, joka lämmittää auton sisätiloja. Mikäli auto halutaan lämmittää sisältä samalla kun se on latauksessa, voidaan lämmitys ja ilmastointi aktivoida älypuhelimella We Connect -sovellusta käyttäen. Tällöin ei käytetä auton akkua vaan verkkovirtaa ja akun virta voidaan säästää ajamiseen.

Volkswagen e-Golf on saatavilla myös yksityisleasingilla, jolloin kuukausihinta alkaen on 374 €/kk (48 kk / 40 000 km), käsiraha 0 €.

Yksityisleasingin esimerkkihinta sisältää kiinteän kuukausierän sopimuskauden ajan, toimituskulut, rahoituskustannukset, sopimuksen mukaiset ajokilometrit ja kesä- ja talvirenkaat vanteineen ja auto palautuu sopimuskauden jälkeen jälleenmyyjälle.

Kuva: Volkswagen.

Volkswagen e-up!

Uusiutunut Volkswagen e-up! tekee sähköautoilun mahdolliseksi. Hinta on mennyt alas mutta toimintamatka on kasvanut.

Uuden akun johdosta toimintamatka on kasvanut 260 kilometriin.

Huolimatta pienestä koostaan Volkswagen e-up! on auto neljälle henkilölle.

Volkswagen e-up!:sta on nyt saatavilla rajoitettu juhlaerä ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille alkavat tammikuussa 2020. Volkswagen e-up! -juhlamallin hinnat alkavat 17 534 eurosta.

Uusiutuneen e-up!:n akkukapasiteetti on kasvanut 18,7 kWh:sta 32,3 kWh:n (nettokapasiteetti) tarjoten nyt jopa 260 km toimintamatkaa (WLTP).

Sen keskimääräinen kulutus on noin 12,7 kWh/100 km. Akun latausajat ovat myös lyhyet: akku latautuu 80 % saakka 60 minuutissa (40 kW, DC). Muuten, lataus voidaan ohjelmoida etukäteen käyttämällä älypuhelimen ”Maps+More”-sovellusta.

Volkswagen e-up!:n sähkömoottori tuottaa 61 kW (83 hv) tehoa ja 212 Nm vääntöä. Sähkömoottori välittää väännön välittömästi käyttöön ja niinpä e-up! saavuttaa 0–100 km/h 11,9 sekunnissa ja sen huippunopeus on 130 km/h.

Volkswagen e-up!:n vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa viiden tuuman monitoiminäyttö, Radio Composition Phone (sis. 2 kaiutinta),”Maps+More”-älypuhelintelakka, automaattinen ilmastointi, kaistanpitoavustin, liikennemerkkien tunnistus ja lämmitettävä tuulilasi. Volkswagen e-up!:n mukana tulee aina myös CCS pikalataus (DC 40 kW) ja Mode 3 -latauskaapeli julkisia latausasemia varten.

Volkswagen e-up! on saatavilla myös yksityisleasingilla, jolloin kuukausihinta alkaen on 214 €/kk (48 kk / 40 000 km), käsiraha 0 €.

Yksityisleasingin esimerkkihinta sisältää kiinteän kuukausierän sopimuskauden ajan, toimituskulut, rahoituskustannukset, sopimuksen mukaiset ajokilometrit ja kesä- ja talvirenkaat vanteineen ja auto palautuu sopimuskauden jälkeen jälleenmyyjälle.

Kuva: Volkswagen.

Ensi vuonna markkinoille ID.3.

Suomessa Volkswagen on myynyt täyssähköautoja vuodesta 2014 asti. Volkswagenin täyssähköautomallistossa on tällä hetkellä pienemmän kokoluokan e-up! ja kompaktin kokoluokan e-Golf.

Ensi vuonna mallistoon tulee Suomessakin täysin uusi MEB-alustarakenteeseen pohjautuva ID.3. Todisteena sitoutumisestaan Volkswagen esitteli Los Angelesin autonäyttelyssä tiistaina jälleen uuden täyssähköisen konseptiauton – ID. SPACE VIZZION – auton, joka yhdistää Gran Turismon dynamiikan ja SUV:n tilavuuden. Markkinoille auto on tulossa vuonna 2021.

Sähköautoilu tarvitsee myös infrastruktuuria. Suomessa julkisten latauspisteiden määrä onkin kasvanut tasaista vauhtia ja tässä Volkswagen on myös mukana.

K-ryhmä rakentaa Suomeen koko maan kattavan yli 400 latauspistettä sisältävän K-Lataus-verkoston. Uuden K-Lataus-verkoston myötä julkisten pikalatauspisteiden määrä Suomessa kasvaa yli 50 % ja verkosto tekee K-ryhmästä yhden Suomen merkittävimmistä sähköautojen latausverkoston operoijista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here