Uuden Volkswagen Tiguanin ladattavat hybridit nyt myynnissä

Volkswagen Tiguan on tällä hetkellä menestynein Volkswagen-malli, jota valmistetaan vuosittain yli puoli miljoonaa kappaletta.

Volkswagen Tiguanin täysin uudistuneet ladattavat hybridit tarjoavat joko 150 kW (204 hv) tai 200 kW (272 hv) tehon. Akun, jonka kapasiteetti on nyt 19,7 kWh (netto), ansiosta sähköinen toimintamatka on käytännössä kaksinkertaistunut edeltäjään verrattuna. Puhtaasti sähköllä voi ajaa jopa 128 kilometriä.

Tiguanin ladattavien hybridien 85 kW:n sähkömoottorin ja uuden 1,5-litraisen TSI-moottorin (110 kW tai 130 kW) yhdistelmällä hybridimalli on mukava ajaa myös pitkillä matkoilla alhaisesta kulutuksesta johtuvan yli 900 km yhteistoimintamatkan ansiosta.

Kuva: Volkswagen.

Molempien mallien akkua voidaan ladata jopa 11 kW:lla (aiemmin 3,6 kW) kotilatauksessa ja jopa 50 kW:lla (optimiolosuhteissa) DC-pikalatausasemilla. Akun voi ladata 10-80 %:iin 26 minuutissa.

Intuitiivinen ohjaamo

Tiguanissa on uusi digitaalinen, intuitiivinen ohjaamo. Siihen kuuluu uusi Digital Cockpit (digitaalinen mittaristo, jossa on heijastamaton pinnoite), jopa 15 tuuman infotainment-näyttö (vakio 12,9 tuumaa), jossa on täysin uusi valikkorakenne ja grafiikka, uusi tuulilasinäyttö ja uusi monitoiminen ajoprofiilinvalitsin integroidulla OLED-näytöllä.

Tällä uudella kiertosäätimellä ja omalla mininäytöllä voidaan ohjata ajoprofiilia, radion äänenvoimakkuutta tai myös Ambiente-valaistuksen värejä. Lisäksi joitakin auto- ja infotainment-toimintoja voidaan helposti säätää uudella IDA-puheohjauksella. IDA-puheohjaukseen integroitu ChatGPT:n tekoäly-toiminto tarkoittaa, että kysymyksiä voidaan nyt esittää lähes äärettömästä määrästä aiheita.

Lue myös: Uuteen Volkswagen Tiguan -mallistoon myös neliveto

Avustusjärjestelmiä on myös kehitetty edelleen: ensimmäistä kertaa Tiguanissa uusimmat Park Assist -järjestelmät mahdollistavat täysin automaattisen ajon pysäköintipaikalle ja sieltä pois jopa 50 metrin matkalta (muistitoiminto) ja kauko-ohjatun pysäköinnin älypuhelimella. Uudet ominaisuudet, kuten pneumaattinen hierontatoiminto etuistuimissa ja uudet IQ.LIGHT HD -matriisiajovalot (lisävarusteet), on johdettu premium-luokan Touareg-mallista.

Kuva: Volkswagen.

Uusissa valoissa on jopa yli 38 200 pikseliä, jotka mukautuvat tarkasti erilaisiin ajotilanteisiin ja tarjoavat erinomaisen valotehon.

Suomessa pienempitehoinen versio on saatavilla kolmella varustelutasolla: Comfort Business, Elegance Business ja R-Line Business.

Tehokkaampi ladattava hybridi puolestaan voidaan tilata joko Elegance Business tai R-Line Business -varustelulla.

Molemmissa tehoversioissa perävaunumassa on erinomainen 1 800 kg (jarrullinen) ja 750 kg (jarruton).

Kaikkien eHybrid-versioiden vakiovarustukseen kuuluu mukautuva alustansäätö, joka optimoi mukavuuden ja ajodynamiikan.

Ensimmäiset täysin uudet Tiguanin ladattavat hybridit saapuvat Volkswagen-jälleenmyyjille kesällä ja asiakastoimitukset alkavat tämän jälkeen.

Hinta alkaen on 45 909 euroa (Tiguan Comfort Business eHybrid 150 kW) ja tehokkaampi versio hinta alkaen 49 874 (Tiguan Elegance Business eHybrid 200 kW).

Volkswagen Tiguan eHybrid ladattavat hybridit hinnasto ja lisävarustehinnasto:
https://bit.ly/VolkswagenTiguanHinnastojaLisävarustehinnasto

Lue myös

 

Uusi Volkswagen Tiguan nyt hinnoiteltu ja myynnissä

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän