Ford Tourneo Connect -mallistoon tulossa lataushybridi

Ford vahvistaa suositun seitsemänpaikkaisen Tourneo Connect 1,2 -tila-auton houkuttelevuutta entisestään esittelemällä siihen segmentissään ensimmäisen ladattavan hybridimallin.

Tourneo Connect ladattava hybridi (PHEV) nostaa mallin monikäyttöisyyden uudelle tasolle. Sen sähköinen toimintamatka on jopa 110 kilometriä, mikä mahdollistaa päästöttömän ajamisen myös Euroopassa yleistyvillä vähäpäästöisillä vyöhykkeillä.

Uusi malli täydentää Fordin uuden sukupolven Tourneo-tila-autojen sähköistynyttä mallistoa, johon kuuluvat myös kompakti viisipaikkainen täyssähköinen E-Tourneo Courier, kahdeksanpaikkainen täyssähköinen E‑Tourneo Custom 1,3 ja yhdeksänpaikkainen Tourneo Custom ladattava hybridi (PHEV).

Tourneo Connect ladattavan hybridin myynti alkaa myöhemmin kesällä 2024. Ensimmäisten autojen arvioitu toimitusaika on kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Edistynyt PHEV-hybriditekniikka

Tourneo Connect ladattavan hybridin innovatiiviseen uuteen voimansiirtoon kuuluu 1,5 litran EcoBoost-bensiinimoottori, korkeajänniteakku ja sähkömoottori.

Ajomukavuutta lisää myös kuusivaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto. Mallissa on tehoa 150 hv ja vääntöä 350 Nm.5

Akku on mahdollista ladata nopeasti jopa 50 kW teholla käyttäen julkisia DC-latureita tai sen voi ladata täyteen kotona AC-laturilla jopa 11 kW teholla.

Neljän ajotilan avulla akkuenergian optimointi on yksinkertaista:

  • EV Now: Käytössä on vain sähkömoottori.
  • EV Auto: Ajotila vaihtaa sähkö- ja bensiinimoottorin välillä ajo-olosuhteiden mukaan.
  • EV Later: Käytössä on vain bensiinimoottori, ja akkuenergiaa säästetään myöhempään käyttöön.
  • EV Reserve: Säästää kuljettajan määrittämän määrän akkuenergiaa myöhempää käyttöä varten.

Mallistoon kuuluu viisipaikkainen Tourneo Connect ladattava hybridi ja pidempi seitsemänpaikkainen Grand Tourneo Connect ladattava hybridi, jossa on vakiona kaksi istuinta kolmannella rivillä.

Ladattavassa hybridissä on yhtä tilava ja monikäyttöinen matkustamo kuin polttomoottorimalleissa. Takapenkit poistettuina Grand Tourneo Connect ladattavan hybridin tavaratila on jopa 3,1 m3 ja jopa 2,6 m3 Tourneo Connect ladattavassa hybridissä.

Tourneo Connect ladattavan hybridin älykäs tekniikka ei rajoitu vain uuteen voimansiirtoon. Mallissa on ”digitaalinen ohjaamo”, jossa on kaksi 10-tuumaista näyttöä ja liitettävyyttä SYNC-tietoviihdejärjestelmän kautta.

SYNC-järjestelmä on yhteensopiva Android Auton ja Apple Carplayn kanssa. Uudessa sähköistetyssä mallissa on myös samat edistyneet kuljettajaa avustavat järjestelmät kuin Tourneo Connectin bensiini- ja dieselmalleissa, jotka ovat jo saaneet viisi tähteä puolueettomissa Euro NCAP -turvallisuustesteissä.

Teknologioihin kuuluvat muun muassa Pro Trailer Backup Assist, aktiivinen vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla, kaistanpitojärjestelmä, ja Exit Warning -järjestelmä.

Käyttökokemusta parantaa myös FordPass-sovellus, josta voi tarkistaa jäljellä olevan sähköisen toimintamatkan, akun lataustason ja jäljellä olevan latausajan täyteen ladatulle akulle. Sovelluksen kautta saa myös huoltohälytykset, voi lukita ja avata ovet etänä sekä tarkistaa viimeisimmän pysäköintiajan ja sijainnin, mikä voi auttaa välttämään sakkoja.

Tourneo Connect ladattavaan hybridiin on Suomessa saatavana kaksi varustetasoa:

  • Trend: kattavaan vakiovarusteluun sisältyy digitaalinen ohjaamo ja 16-tuumaiset kevytmetallivanteet
  • Titanium: Trend-varustelun lisäksi kromisia yksityiskohtia, kattokaiteet, sävytetyt ikkunat ja enemmän kuljettajaa avustavia järjestelmiä

Lue myös

Uusi Ford Transit Connect on nyt saatavana myös lataushybridinä!

Ford Transit -perheeseen uusi Transit Courier

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän