Tästä hieman esimakua syyskuussa elokuvateattereihin saapuvasta Karpo-elokuvasta

Syksyllä 25.9.2020 elokuvateattereihin saapuvasta toimittaja Hannu Karposta kertovasta dokumenttielokuvasta Karpo on julkaistu traileri.

Elokuva kuvaa Karpon vuosikymmeniä kestänyttä uraa toimittajana sekä käänteitä, jotka tekivät Karposta ilmiön ja koko kansan tunteman tv-kasvon, todetaan Napafilmsin tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Karpo on tallentunut kansakunnan muistiin oman tiensä kulkijana, joka raportoi väsymättä ja kuvia kumartamatta tavallisten suomalaisten ihmisten kohtaamista vääryyksistä.

– Sellainen kymmenentuhatta aihe-ehdotusta tuli vuodessa. Silloin ei luojan kiitos ollut näitä nettejä olemassa, Karpo sanoo.

Maailma, Suomi, media ja journalismi ovat käyneet läpi suunnattoman murroksen Karpon toimittajan uran aikana. Tiedotteen mukaan Karpon tarina on kuin läpileikkaus tästä dramaattisesta muutoksesta – ja samalla muistutus siitä, miten toisenlainen maa Suomi oli vielä vähän aikaa sitten.

Elokuvassa Karpon pitkää uraa ja sen aikana tapahtuneita muutoksia suomalaisen median kentällä kommentoivat monet alan vaikuttajat ja Karpon kollegat. Trailerissa heistä kuullaan toimittaja Mirja Pyykköä.

Kansan silmissä Karposta kasvoi oikeuslaitostakin suurempi instituutio, todetaan tiedotteessa.

Katso myös tämä: TV-legendasta Hannu Karposta tulee syksyllä dokumenttielokuva

– Kansalaiset pitivät häntä tärkeämpänä kuin eduskunnan oikeusasiamiestä tai oikeuskansleria. Viimeinen oljenkorsi oli Hannu Karpo, toteaa trailerissa siviilioikeuden emeritusprofessori Urpo Kangas.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!