Aleksi Röyhkiö Kokkolan rallin nopein R5-kuljettaja

Ville Mannisenmäki ja Aleksi Röyhkiö. Kuva: Röyhkiö Motorsport.

Kokkola 400 Juhlarallin voitti Toyotan japanilainen WRC-kuski Takamoto Katsuta, jolle toiseksi ajanut Aleksi Röyhkiö jäi 1.22,3 minuuttia. Vastaavasti rallin kolmas, Röyhkiön tapaan Skoda Fabia R5:lla ajanut Ville Pynnönen taipui Röyhkiölle 41,7 sekuntia.

Röyhkiö debytoi nelivetoisella R5-kilpurilla, jolla 20-vuotias ylöjärveläinen onnistui pitämään jopa odotettua parempaa vauhtia.

Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki ajoivat luokkansa pohja-ajat kaikilla seitsemällä erikoiskokeella. Niinpä luokkavoittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä.

Parhaimmilla erikoiskokeilla Röyhkiön autokunta jäi vain sekunnin verran kilometrillä WRC-Toyotalle. Tuloksista myös ilmenee, että eroa taaksepäin samanlaisella R5-kalustolla ajaviin oli parhaimmillaan sekunnin kilometrillä.

– Vauhdin puolesta en osannut ennakkoon arvioida meidän suorituskykyä. Kilpailun jälkeen voi kyllä todeta, että kaikki sujui hienosti, Röyhkiö iloitsi.

Tällä kilpailukaudella Röyhkiö ajaa Ralli SM -sarjassa etuvetoisella Ford Fiestalla, jolla hän on SM3-luokan pistetaulukossa kolmantena.

SM-sarjan ohjelmassa on syyskaudella vielä kaksi osakilpailua, Kouvolassa ja Seinäjoella.

http://www.royhkio.fi/

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here