Tältä näyttää uusi Mazda3 — auto julkistettiin tänään Los Angelesissa

Täysin uusi Mazda3 on saanut maailman ensi-iltansa tänään 2018 Los Angelesin Autonäyttelyssä. Malli tulee markkinoille vuoden 2019 alussa, alkaen Pohjois-Amerikasta.

Auto on uudistettu kokonaan sekä sisältä että ulkoa. Kojelaudassa on nyt 8,8 tuuman näyttö ja mittaristo on kokonaan uusittu. Autossa on uusi multimediajärjestelmä.

Skyactiv-X on uusi moottori Mazda-perheeseen, mutta siitä on vielä niukasti tietoa. Ainakin moottoriin on tarjolla Mazdan oma kevythybridijärjestelmä nimeltään M Hybrid. Moottorissa on käytössä myös sylinterin lepuutusteknologia.

Skyactiv-X-moottorin lisäksi tulee Eurooppaan Skyactiv-G-versiosta 1,5- ja 2,0-litraiset versiot. Dieselmoottoria havittelevalle on tarjolla 1,8-litrainen Skyactiv-D.

Moottorin voima välittyy tiehen kuusiportaisen vaihteiston kautta. Tarjolla on sekä manuaali- että automaattivaihteisto.

Autoon on tarjolla viimeisimmät turvavarusteet ja parannettu neliveto.

Mazdalla on muun muassa tarjolla järjestelmä, joka valvoo kuljettajaa ajon aikana. Järjestelmä käyttää sekä infrapunakameraa että infrapuna-ledejä.

Järjestelmällä tarkkaillaan kuljettajan silmiä ja suun ja kasvojen kulmaa. Tietojen mukaan järjestelmä arvioi, onko kuljettaja väsynyt ja nukahtamassa.

Autosta tulee sekä sedan- että hatchback-malli.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!