Škoda Scalassa ja Škoda Kamiqissa langaton yhteys älypuhelimille

Scalassa ja Kamiqissa kuljettajan on nyt mahdollista liittää älypuhelimensa auton infotainment-järjestelmään langattomasti.

Ne ovat kaksi ensimmäistä Škoda-automallia, joissa on uusi langaton Wireless SmartLink -tekniikka.

Sen avulla Apple CarPlayn ja Android Auton* käyttö on vaivattomampaa.

Älypuhelimen käyttö autossa tapahtuu kokonaan ilman johtoja, jos varusteeksi lisäksi valitaan puhelimen induktiolatauksen mahdollistava Phone Box -matkapuhelinlokero, josta on langaton yhteys auton ulkopuolelle asennettuun antenniin.

Tähän saakka älypuhelin on pitänyt liittää auton järjestelmään usb-johdolla SmartLink-tekniikan käyttämiseksi.

Liittämisen myötä tietyt, valitut älypuhelinsovellukset ovat olleet nähtävissä auton tietoviihdejärjestelmän näytössä, josta niitä on voinut käyttää.

Nyt tarjolla olevalla langattomalla Wireless SmartLink -tekniikalla perheautoluokan Scala ja uusi crossover-katumaasturi Kamiq vievät älypuhelimen integroimisen uudelle, entistä helppokäyttöisemmälle tasolle.

Kun älypuhelinta ensimmäisen kerran käytetään autossa, se on yhdistettävä auton tietoviihdejärjestelmään Bluetooth-yhteydellä. Kun se on kerran tehty, puhelin yhdistyy langattomalla Wireless SmartLinkillä automaattisesti aina heti, kun puhelin tuodaan autoon.
Ainut edellytys on, että puhelimessa on Bluetooth päällä.

Puhelin parittuu auton kanssa Bluetoothilla; näytön peilauksen tiedot välittyvät langattomalla Wi-Fi-lähiverkolla.

Kun älypuhelin laitetaan Phone Box -matkapuhelinlokeroon, puhelin yhdistyy auton tietoviihdejärjestelmään ja auton ulkopuoliseen antenniin.

Lokerossa langattoman latauksen Qi-standardia tukeva puhelin latautuu induktiivisesti, ja ulkoantennin käyttö parantaa puhelimen yhteyttä verkkoon.

*Android Auto ei ole toistaiseksi saatavilla Suomessa älypuhelimiin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here