Renkaiden kierrätysmaksut laskivat 10 prosenttia vuoden 2018 alusta

12.1.2018 19.40

Suomessa myytävien renkaiden kierrätysmaksut halpenevat vuodenvaihteessa. Yleisimmän rengastyypin eli henkilö- tai pakettiauton renkaan kierrätysmaksu putoaa nykyisestä 1,92 eurosta 1,73 euroon.

Suomen Rengaskierrätys Oy on tuottajayhteisö, jonka jäseniä ovat renkaiden valmistajat, maahantuojat tai renkailla kulkevien laitteiden valmistajat ja maahantuojat. Se vastaa jäseniensä puolesta siitä, että poistuessaan käytöstä vanhat renkaat kerätään ja kierrätetään Suomen jätelain edellyttämällä tavalla. 

Tavalliselle autoilijalle palvelu näkyy renkaiden ostamisen yhteydessä maksattavana kierrätysmaksuna.

Vuonna 2017 Suomessa kerättiin talteen noin 54 940 tonnia erilaisten ajoneuvojen renkaita. Tuominen on erityisen tyytyväinen siihen, että kuluneen vuoden aikana keräystoiminta jatkui tasaisen nousujohteisena.

Suomalaiset tunnetaan ahkerana pullonpalauttaja-kansana, mutta myös renkaiden kierrättäminen sujuu esimerkillisesti. Käytännössä jokainen Suomessa myyty rengas päätyy kierrätysjärjestelmään ja muuttuu erilaisiksi kierrätys- ja hyötykäyttötuotteiksi.

Rehti kuluttaja maksaa vapaamatkustajien renkaista

Osaltaan kierrätysmaksujen halpeneminen selittyy myös sillä, että kierrätettävät määrät kasvavat. Kierrätyshinnat voisivat olla nykyistäkin edullisempia, mutta verkossa tapahtuvan etämyynnin myötä Suomeen on rantautunut uutena ilmiönä kierrätysmaksujen välttely.

Ulkomailta renkaita myyvä yritys hyvin harvoin osallistuu suomalaisen kierrätysjärjestelmän kustannuksiin. Silti renkaat kerätään ja käsitellään Suomessa siinä missä muutkin.

– Kun yksi ei maksa, muut maksavat enemmän. Ajatteleva autoilija voikin kysyä renkaan myyjältä, miten hän kierrätyksen hoitaa, Suomen Rengaskierrätys Oy:n toimitusjohtaja Risto Tuominen vinkkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here