Rallicross: Sami-Matti Trogen ajaa tänä vuonna sekä oikeata autoa että digiautoa

Sami-Matti Trogen on allekirjoittanut sopimuksen rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavaan RX2-sarjaan.

Samalla Trogen teki managerointisopimuksen Jussi Pinomäen kanssa, vahvistaakseen uransa jatkoa. Nuori kuljettaja lähtee kauteen 2019 tavoitteenaan menestyä.

Kaudella 2018 Trogen ajoi vajaan kauden RX2-sarjassa ja loppukaudesta tuli kolme finaalipaikkaa, joista yksi johti palkintosijoille. Kauden päätavoite oli RX Academy -sarjassa, jossa hän voitti mestaruuden. RX Academyn voitto toi merkittävän tuen kaudelle 2019. Lisäksi hänet valittiin Olympiakomitean tukiurheilijaksi ja Flying Finn Academyyn eli Autourheilun nuorisomaajoukkueeseen, A-ryhmään.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Trogen lähtee kauteen 2019 tavoitteenaan menestyä rallicrossin RX2-sarjassa, jota ajetaan nelivetoisella Supercar Lite -autolla:

– Vuosi 2018 oli minulle merkittävä vuosi. RX-Academyn voitto avasi portit tälle kaudelle ja olen todella innoissani lähdössä kiertämään MM-rallicrossin yhteydessä ajettavaa RX2-sarjaa. Valinta Olympiakomitean tukiurheilijaksi ja A-maajoukkueeseen antavat lisäarvoa urani rakentamiseen. Viime vuosi harjoiteltiin RX2-luokkaa ja nyt näytetään mitä olen oppinut edellisestä vuodesta.

– Odotan innolla jo tulevaa kautta. Siitä tulee varmasti kovatasoinen ja kisareissuja tulee riittämään ympäri maailmaa. Tavoitteena minulla on tänä vuonna olla kolmen parhaan joukossa ja siinä samalla taistella voitoista jokaisessa osakilpailussa, kertoo Trogen.

Set Promotion lanseerasi Esport-tiimin – Trogenista tiimin toinen kuljettaja

Trogeng on ajanut ajoharjoittelumielessä muutamia vuosia aktiivisesti simulaattorilla ja nyt hänet kiinnitettiin kuljettajaksi uuteen SET Esports -tiimiin.

Katso tästä muita juttuja Trogenista.

Tiimi osallistuu kauden aikana iRacingin rallicrossin MM-sarjaan, johon Trogen pääsi mukaan villillä kortilla. Tiimin toisena kuljettajana ajaa Joni Heikkinen, joka sijoittui viime vuoden MM-sarjassa toiseksi.

– Olen ajanut muutamia vuosia simulaattoria lähes päivittäin tai oikeastaan aina kun olen ehtinyt. Pidän kovasti Esport-maailmasta ja olen todennut, että se on tulevaisuutta. Uskon, että jännittävät kilpailut ja ATK:n antamat mahdollisuudet esimerkiksi TV-tuotantoon tekevät Esportista tulevaisuuden jutun, joka on jo lyönyt läpi itsensä monessa paikassa, Trogen avaa.

RX2-kisakalenteri 2019 pitää sisällään yhteensä seitsemän kisaa, kisakauden alkaessa 27.4. Barcelonasta. Esportin puolella kisoja kertyy parhaimmillaan 11.

Nimi: Sami-Matti Trogen
Syntynyt: 13.5.2002
Asuinpaikka: Lohja
Ammatti: Lukiolainen, Mäkelänrinteen urheilulukio
Team: RX Academy
Sarja: RX2 International series
Auto: RX2 supercar lite

RX2 kilpailukalenteri 2019
27.4. Barcelona, Spain
11.5. Spa, Belgium
25.5. Silverstone, UK
15.6. Hell, Norway
6.7. Holjes, Sweden
31.8. Loheac, France
9.11. Killarney, South Africa

iRacing Rallycross World Championship 2019
21.6. Daytona
28.6. Lucas Oil Raceway
19.7. Sonoma Rallycross
26.7. Phoenix Raceway
9.8. Iowa Speedway
16.8. Daytona
30.8. Lucas Oil Raceway
13.9. Sonoma
4.10. Iowa
11.10. Phoenix
25.10. Daytona

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!