Rallicross: Molemmat suomalaiset neljän joukkoon Ruotsin RX2-kisassa

Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2-sarjan kauden viides osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Höljesin legendaarisella radalla Ruotsissa.

Kauden neljässä aiemmassa osakilpailussa jokaisessa palkintosijoituksen napannut Jesse Kallio jatkoi palkintoputkeaan, vaikka alkuerät käynnistyivätkin katastrofaalisesti.

Kun osakilpailuja on takana viisi, on sarjan pisteissä toisena oleva Kallio ollut palkintopallilla kaikissa viidessä osakilpailussa, ollen sarjan ainoa kuljettaja, joka on tähän saavutukseen yltänyt tällä kaudella. Ruotsin Höljesistä viime viikonloppuna Kallio nappasi kauden kolmannen kolmossijan.

Semifinaalilähdössä Kallio oli toinen, vaikka johtikin lähtöä suurimman osan. Ben-Philip Gundersen pääsi kuittaamaan edelle jokeritaktiikan avulla.

Finaalissa Kallio ajoi virheettömän kilpailun ja sijoittui kolmanneksi. Edelle ehtivät ykkösrivistä startanneet Gundersen, sekä kotiradallaan kilpaillut ja Höljesissä asuva Linus Östlund.

Sami-Matti Trogen neljänneksi

Sami-Matti Trogenin viikonloppu RX2-sarjassa noudatti aiemmista kilpailuista tuttua kaavaa, sijoitusta myöten. Viidestä osakilpailusta Trogen on nyt ottanut neljä neljättä sijaa.

Semifinaalissa Trogenilla oli paras reaktioaika, ja vaikka hän ei ykköseksi siitä huolimatta heti päässytkään, lisälenkin hyvä ajoitus nosti hänet toiseksi. Se takasi finaalissa lähtöpaikan toisesta rivistä.

Finaalissa hyväkään startti eikä limiitillä ajetut kierrokset tuottaneet haluttua tulosta, vaan Trogen tuli maaliin neljäntenä. Palkintokorokepaikka jäi vajaan kahden sekunnin päähän.

RX2-sarjan seuraava ja samalla kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Ranskan Loheacissa elo-syyskuun vaihteessa.

Ruotsin finaalin tulokset

1) Ben-Philip Gundersen (NOR) 4.44,012
2) Linus Östlund (SWE) 4.44,683
3) Jesse Kallio 4.46,058
4) Sami-Matti Trogen 4.47,801
5) Fraser McConnell (JAM) 4.49,037
6) Vasiliy Gryazin (RUS) 4.53,096

Pistetilanne 5/7 osakilpailua

1) Oliver Eriksson (SWE) 136
2) Jesse Kallio 122
3) Fraser McConnell (JAM) 100
4) Ben-Philip Gundersen (NOR) 99
5) Sami-Matti Trogen 83
6) Vasiliy Gryazin (RUS) 74

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!