Peugeot 3008 ja 5008 saavat hybridivoimalinjan

2023 on todellinen sähkövuosi Peugeotille, sillä mallistoon tuodaan lukuisia uusia sähköisiä malleja ja teknologioita. Näihin mukaan kuuluvat uusi Stellantiksen kehittämä hybridijärjestelmä, joka tuodaan ensin 3008- ja 5008-malleihin. Tämän jälkeen uusi hybriditekniikka laajenee muuhun mallistoon.

Peugeotin 48 V -hybridijärjestelmä koostuu uuden sukupolven 136-hevosvoimaisesta PureTech-bensiinimoottorista, joka on yhdistetty kaksoiskytkinvaihteistoon.

Järjestelmän sähkömoottori on integroitu vaihteiston yhteyteen. Hybridijärjestelmä tarjoaa lisävääntöä moottorin alakierroksille ja madaltaa polttoaineen kulutusta jopa 15 prosentilla verrattuna aiempaan PureTech-moottoriin.

Kuva: Peugeot.

Kaupunkimaisissa ajo-olosuhteissa uudella hybridijärjestelmällä varustettu c-segmentin SUV voi kulkea jopa 50 % ajasta pelkällä sähköllä.

Kuljettaja näkee hybridijärjestelmän toiminnan kätevästi i-Cockpit-mittariston kautta. Päivittäisessä ajossa polttomoottori ja sähkömoottori toimivat automaattisesti joko yhdessä tai erikseen, jotta kulutus on aina mahdollisimman alhainen.

Voimakkaissa kiihdytyksissä sähkömoottori tarjoaa lisävääntöä polttomoottorille matalilla kierroksilla. Hidastettaessa polttomoottori sammutetaan ja sähkömoottori kerää energiaa talteen 48 V akkuun. Ajoneuvolla voi ajaa myös pelkällä sähköllä lyhyitä matkoja kaupunkiolosuhteissa tai autoa liikuteltaessa parkkipaikalla.

Pienempi polttoaineen kulutus

C-SUV luokan hybridissä on jopa 15 % pienempi polttoaineen kulutus kuin vastaavassa bensiinimallissa – tämä vastaa noin 1 l/100 km. 3008 Hybrid -mallin CO2-päästöt ovat 126 g/km.

Suurin osa säästöistä syntyvät kaupungissa (jopa -2,5 l/100 km) ja normaalissa seka-ajossa (-0,7 l/100 km). Moottoritiellä kulutus on verrattavissa normaaliin bensiiniautoon. Hiilidioksidipäästöissä pudotus tarkoittaa 20 g/km 3008- ja 5008-malleissa.

Kuva: Peugeot.

Kun akunvaraustila on riittävän korkea, hybridijärjestelmä mahdollistaa auton käynnistyksen, siirtelyn pienillä nopeuksilla ja ryöminnän esimerkiksi ruuhkaliikenteessä pelkällä sähköllä.

Suuremmissa nopeuksissa moottori sammutetaan, kun kuljettaja nostaa jalan kaasulta tai hidastaa autoa.

Kun kuljettaja halua nopeasti voimaa moottorista, sähkömoottori tarjoaa lisävääntöä matalalle kierrosalueelle ja pienentää turboviivettä huomattavasti.

Tämä vähentää ylimääräisiä vaihtoja alaspäin, ja tuo lisää mukavuutta sekä urheilullisuutta. Kun kuljettaja painaa kaasupolkimen kokonaan pohjaan, sähkömoottori antaa ylimääräiset 9 kW lisätehoa kiihdytykseen.

Uusi hybridivoimalinja täydentää Peugeotin moottorivalikoimaa, ja on pian tarjolla myös muissa Peugeotin malleissa, kuten 208, 2008, 308, 308 SW ja 408.

Peugeot 3008 ja 5008 Hybrid -mallit valmistetaan Sochaux’n tehtailla Ranskassa ja tulevat ennakkomyyntiin vuoden 2023 aikana.

Peugeot avaa Suomessa verkkokaupan

Peugeot tuo markkinoille kahden vuoden sisällä viisi uutta sähköautoa!

Tältä Peugeotin visio uuden ajan autosta näyttää

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän