Päivän urheiluauto: MG TA Midget 1936

Päivän urheiluauto on MG TA Midget vuodelta 1936. Auto oli tänä vuonna esillä Classic Motorshow -tapahtumassa.

MG esitteli ajan myötä ikonisoituneen Midgetinsä osallistuessaan ensi kertaa Lontoon autonäyttelyyn 1928. Tehdas myös kilpaili näillä malleilla, joiden moottorit kanteen sijoitettuine nokka-akseleineen erityisen hyvin soveltuivat siihen tarkoitukseen.

Kun MG 1935 myytiin Morris-yhtymnälle pelättiin isomman organisaation rationalisoivan tuotantoa niin, että Midgetkin menettäisi terhakkuuttaan. 1936 esitellyssä Midgetin TA-versiossa moottori kyllä vaihtui emoyhtiön 1,3-litraiseen työntötankokoneeseen, mutta uutuus oli siitä huolimatta edeltäjänsä nopeampi ja konekin ystävällisempi käyttäjälleen.

Katso tästä muut Päivän urheiluautot.

Vaikka ulkonäkö noudatteli vanhoja peruspiirteitä, lisääntyi myös tila ohjaamossa. Perinteet säilytettiin Midgetin seuraavissakin versioissa aina 50-luvun puoliväliin saakka, joskin 1950 esiteltyyn TD:hen sentään saatiin erillinen etujousitus.

Kun tehdas 1939 varautui palvelemaan sotateollisuutta, lopetettiin Midgetin valmistus toistaiseksi. TA:ta ehti siihen mennessä valmistua noin 3 000. Sodan jälkeen Midgetin TC-versio sai suosiota erityisesti Yhdysvalloissa ja nähtiin niitä muutamia myös Suomessa.

Auton omistaa Jouko Jokinen.

Teksti: Näyttelyteksti.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

Kuva: CvB.

Kuva: CvB.

Kuva: CvB.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!