Päivän museoauto: Täyssähköinen Mercedes-Benz 190 E Elektro vuodelta 1990 — mukana myös video!

Kuva: Daimler.

Mercedes-Benz yllätti Hannoverin messuilla toukokuussa 1990 ja esitteli 190-mallin (W 201) sähköistetyt versiot.

Autoissa käytettiin pääosin natriumnikkelikloridi- sekä natriumrikkiakkuja. Niiden etuna oli korkea energiatiheys klassisiin lyijyakkuihin verrattuna, mutta toisaalta molempien akkuratkaisujen käyttölämpötila oli noin 300 astetta.

Jo seuraavan kevään Geneven autonäyttelyyn maaliskuussa 1991 mennessä voimansiirtoratkaisua oli kehitetty: autojen takapyöriin oli sijoitettu tasavirtamoottorit, joiden yhteisteho oli 32 kW (44 hv).

Kuva: Daimler.

Autoissa oli natriumnikkelikloridiakut, ja järjestelmä kykeni jarrutusenergian talteenottoon. Sähköteknologia lisäsi auton painoa ainoastaan 200 kiloa.

Vuodesta 1992 lähtien kymmenen sähköistettyä 190-mallia osallistui Itämeren rannikolla Rügenin saarella järjestettyihin käyttötesteihin, jotka jatkuivat vuoteen 1996 saakka.

Kuva: Daimler.

Autoja käyttivät muun muassa taksiyrittäjät, ja tekniikka osoittautui luotettavaksi ja kestäväksi.

Katso tästä muita Päivän museoautoja.

Yhdellä autoista ajettiin vuoden aikana noin 100 000 kilometriä ilman merkittäviä ongelmia.

Saksan hallituksen järjestämässä tutkimuksessa selvitettiin samoja kysymyksiä, jotka ovat sen jälkeenkin hallinneet sähköautojen tuotekehitystä: akun kestoikä, sähkönkulutus ja auton toimintamatka, kierrätys, teknologian luotettavuus jokapäiväisessä käytössä, latausjärjestelmät ja uuden teknologian hinta.

Katso lisää alla olevasta videosta.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here