Poliisi Lappeenrannan ulosajosta: ”Onnettomuuden seuraukset olisivat voineet olla vielä vakavammat”

Kuva: CvB.

Lappeenrannassa torstaina illalla paikkakuntalainen alkoholin vaikutuksen alaisena ollut alaikäinen poika menetti kovassa vauhdissa omistamansa henkilöautonsa hallinnan ja suistui tieltä.

Alustavassa tarkastuksessa kaikilla autossa olleille, kuljettajalle sekä neljälle nuorelle matkustajalle, oli aiheutunut eri asteisia vammoja eri puolille vartaloa ja heidät kuljetettiin sairaalaan.

Poliisin tiedotteen mukaan tiellä olleista jäljistä päätellen ajoneuvo oli ollut sivuluisussa ennen tieltä suistumista lähes 100 metriä jonka jälkeen ajautunut tieltä kulkusuunnassaan vasemmalle katkoen puita.

Ajoneuvon nopeudeksi onnettomuushetkellä poliisi on arvioinut noin 100 km/h tiellä jolla on kuudenkympin nopeusrajoitus.

Poliisin alustavassa puhuttelussa osa matkustajista kertoi ennen onnettomuutta pyytäneensä kuljettajaa hiljentämään ajonopeutta mutta hän ei ollut reagoinut pyyntöihin.

Matkustajat kertoivat myös etteivät he olleet tietoisia kuljettajan olleen alkoholin vaikutuksen alaisena mutta tietoisia tämän nauttineen vähäisen määrän alkoholia.

Poliisin alustavissa tutkimuksissa todettiin ajoneuvon turvalaitteiden lauenneen ja ettei kaikki takaistuimen turvavyöt olleet kunnossa. Poliisin mukaan ei ole varmuutta käyttikö kaikki matkustajat turvavöitä joilla oli siihen mahdollisuus.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja useammasta vammantuottamuksesta. Poliisi määräsi hänet ajokieltoon.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here