Päivän automainos: Polski Fiat 125P — matkalla kuuluisuuteen

Vuonna 1971 myytiin Suomessa Polski Fiat -merkkisiä autoja. Autot olivat Puolassa valmistettuja Fiat-malleja.

Suomeen tuotiin vain 125-mallia. Vuonna 1971 auton maahantuoja oli Wihuri-Yhtymän Wi-Auto.

Jälleenmyyntisopimus tehtiin vuonna 1970, joten mainoksen otsikko viittaa siihen, että Wi-Autolla oli kovia odotuksia Polski Fiatin myynnin suhteen.

Polski Fiat 125P — matkalla kuuluisuuteen

Koska sen hintaluokassa ei ole yhtään autoa, joka tarjoaisi saman varustelutason, saman tilavuuden. Polski Fiat 125 P maksaa vähemmän koska puolalaiset valitsivat tunnetun, hyväksi koetun perusratkaisun ja tekivät lisenssisopimuksen Polski Fiat 125 P:n valmistamisesta Puolassa. Näin he säästyivät ”lastentaudeilta” ja uuden auton suunnittelukustannuksilta.

Tämä säästö näkyy tänäänkin Polski Fiat 125 P:n hinnoissa. 14.939 lisäveroineen kaikkineen. Matkalla kuuluisuuteen tarvitaan paljon ominaisuuksia, joista edullinen hinta on yksi. Muut saatte selville täyttämällä koeajoraportin lähimmän piirimyyjämme luona.”

Katso tästä muut Päivän automainokset.

Kuvatekstinä on ”1481 cm3, 83 hv SAE. Rekisteröity viidelle, neljä ovea. Neljä levyjarrua ja tehostin. Huippunopeus 155 km/t.”

Mainoksen lopputeksti on ”Tämä auto tulee menemään pitkälle.”

Tarina ei kestänyt kuitenkaan kovinkaan pitkälle. Vuonna 1983 Polski Fiat nimi jäi pois käytöstä ja käytössä oli valmistajan FSO-nimi. Vuonna 1992 FSO-merkin maahantuonti loppui.

Tekstin lähde: Mainos ja Wikipedia.

Mainos oli Tekniikan Maailmassa 18/1971.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!