Mikko Heikkilä rallin kutsukilpailun voittoon

Rallin EM-sarjassa kilpaileva Mikko Heikkilä on ajanut Espanjan sorarallisarjan osakilpailun Rallye Ciudad de Granadan voittoon.

Nurmijärveläiskuljettaja ajoi kilpailun järjestäjien kutsumana C.D. Plemar Sport -tallin ensimmäisen sukupolven Skoda Fabia R5:llä. Nuottia Heikkilälle luki totuttuun tapaan Samu Vaaleri. Kyseessä on Heikkilän sekä Vaalerin ensimmäinen kansainvälinen voitto.

-Päivä oli meille oikein hyvä, ja nautiskelimme rallin läpi ilman isompia ongelmia. Kiitokset kilpailun järjestäjille kutsusta ja hyvin järjestetystä rallista. Yksi rengasrikko kärsittiin ja siinä hävittiin vähän aikaa, ja antoivat vilppilähdön kakkospätkällä. Vilpin nappasivat kaikki muutkin keiden kanssa ajettiin kilpaa, ilmeisesti kennot olivat vähän herkällä, Heikkilä kertasi päivän tapahtumia.

Lauantaina ajettu ralli sisälsi 8 erikoiskoetta ja vajaa sata EK-kilometriä. Kilpailusta muodostui Heikkilän ja entisen Super 2000 -luokan maailmanmestarin Xevi Ponsin välinen kaksintaistelu. Lopulta espanjalaiskuljettaja joutui taipumaan reilun 42 sekunnin erolla.

-Tiet ovat maistuneet hyvin, ja on pirun hauskaa laskea. En tiedä mitä temppuja tiimi on tehnyt vuoden aikana, mutta auton ajotuntuma on parantunut vuodessa paljon. Toki tänä vuonna ajetaan Michelinin renkailla, ja se vaikuttaa totta kai paljon.

Rallye Ciudad de Granadan tulokset

1. Mikko Heikkilä 1:01:39,9 Skoda Fabia R5 FIN
2. Xevi Pons     +42,2 Skoda Fabia RS Rally2 ESP
3. Ole Christian Veiby +1:00,5 Skoda Fabia R5 NOR
4. Joan Vinyes +2:18,9 Hyundai i20 N Rally2 AND
5. Xavi Vidales +2:23,5 Skoda Fabia R5 ESP

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän