Mercedes-Benz tuo uuden Citan-mallin, sähköversio ensi vuonna

Mercedes-Benz tuo markkinoille uuden Citan-version.

Citan tulee saataville matkustajakäyttöön räätälöitynä Tourer- ja tavarankuljetuksiin soveltuvina pakettiautoversiona.

Kookkaat liukuovet yhdessä matalan kuormauskynnyksen kanssa mahdollistavat helpon pääsyn sisätiloihin sekä sujuvan kuormauksen.

Kuva: Daimler.

Henkilöautoversiossa liukuovet ovat vakiovaruste korin molemmin puolin ja pakettiautoversiossa korin vasemmalla puolella.

Molempien mallien akseliväli on 2,7 metriä, jonka ansiosta jo vakiopituisen Citanin sisätilat ovat suuremmat kuin edeltävässä mallissa. Pitkäakselivälinen versio tulee myyntiin myöhemmin.

Kuva: Daimler.
Kuva: Daimler.

Citanin kokonaisturvallisuus muodostuu vankasta korirakenteesta, törmäysenergian vaimennusvyöhykkeistä sekä nykyaikaisista avustinjärjestelmistä. Mallista riippuen matkustajien suojana on jopa seitsemän turvatyynyä.

Kuva: Daimler.

Muita vakio- tai valinnaisvarusteisia turvavarusteita ovat esimerkiksi aktiivinen hätäjarrutusassistentti, aktiivinen kaistavahti, aktiivinen etäisyysavustin Distronic, aktiivinen katveavustin, nopeusrajoitusavustin, aktiivinen ohjausavustin, mäkilähtö-, sivutuuli- ja vireystila-avustimet.

Kuva: Daimler.

eCitan sähköistää malliston vuoden 2022 toisella puoliskolla

Uusi Citan-mallisto saa täydennystä täyssähköisen eCitan-mallin myötä noin vuoden kuluttua. Sen ennakoitu WLTP-toimintamatka yhdellä latauksella on 285 kilometriä.

Mercedes-Benz eCitan. Kuva: Daimler.

Energiaa edessä sijaitsevalle sähkömoottorille ammennetaan 44 kWh:n akustosta, joka voidaan ladata nopeimmillaan DC-pikalatauksella täyteen 40 minuutissa.

eCitan tulee saataville sekä henkilö- että tavara-autona.

Citan Van. Kuva: Daimler.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän