Maailman johtava autojen sisätilaratkaisujen valmistaja alkaa käyttää suomalaisen yrityksen tekniikkaa

Kuva: TactoTek.

Yksi maailman johtavista autoteollisuuden teknologiaratkaisujen toimittajista, Faurecia, ilmoitti tänään allekirjoittaneensa lisensiointisopimuksen TactoTekin kanssa, todetaan TactoTekin tiedotteessa.

Lisensiointisopimus antaa Faurecialle mahdollisuuden suunnitella ja valmistaa täysin uudentyyppisiä autojen sisätilojen kontrollielektroniikkaratkaisuja autoteollisuuden asiakkailleen TactoTekin IMSE-teknologian avulla.

Katso myös: Suomalaisyhtiön vallankumouksellinen elektroniikkaratkaisu hyväksytty autoteollisuuden käyttöön

– Faurecia sijoittaa määrätietoisesti ”plastronicsiin”, eli elektronisia toimintoja muoviin integroivaan sisustukselliseen pintaan, koska se antaa mahdollisuuden kehittää asiakkaiden toivomia kevyitä, ohuita, kolmiulotteisia ja toiminnallisia pintoja modernilla ja kauniilla tavalla, kommentoi David Weill, Faurecian markkinoinnin ja liiketoiminnan kehityksen varatoimitusjohtaja.

Samalla kun IMSE-teknologia mullistaa elektroniikkasuunnittelun ja elektronisten kosketuspintojen tuotekehittelyn sekä valmistuksen, se vahvistaa autoteollisuuden toimijoiden (OEMien) ja näiden osavalmistajakumppaneidensa tiivistä yhteistyötä.

TactoTekin strategiana on lisensioida IMSE-teknologia niille osavalmistajille, joilla jo on tiivis kumppanuus merkittävimpien autobrändien kanssa.

IMSE-teknologian lisensiointi vaatii tiivistä ja jokaiselle asiakkaalle erikseen räätälöityä yhteistyötä, niin kyvykkyyksien kuin asiakkaan liiketoimintaratkaisujenkin erilaisuuden takia.

TactoTek kehittää teknologiasiirtoon myös erilaisia koulutusohjelmia varmistaakseen, että lisensoija on lopulta ”IMSE-valmis” ratkaisujen itsenäiseen suunnitteluun ja valmistukseen.

– Faurecian sitoutuminen IMSE-teknologian tuotteistukseen on erittäin tärkeä etappi TactoTekille, kommentoi Jussi Harvela, TactoTekin toimitusjohtaja.

– Tällä lisensiointisopimuksella IMSE-ratkaisujen saavutettavuus autobrändeille tulee laajenemaan maailmanlaajuiseksi.

TactoTek

TactoTek kehittää maailmanlaajuisesti ainutlaatuista rakenteellista elektroniikkaa (IMSE™), joka mahdollistaa painetun elektroniikan ja eri komponenttien integroimisen ruiskuvaletun kolmiulotteisen muovirakenteen sisään. Yritys tarjoaa työkalut ja osaamisen uudenlaisen elektroniikan tuotantovalmiiden prototyyppien suunnitteluun ja skaalautuvaan massatuotantoon muun muassa auto- ja kodinkoneteollisuuden sekä puettavan elektroniikan tarpeisiin. TactoTekin rahoittajia ovat suomalainen pääomasijoitusyhtiö Conor Venture Partners, Ascend Capital Partners, Faurecia Ventures, Plastic Omnium, Nanogate, Leaguer VC, VTT Ventures sekä yksityiset enkelisijoittajat.
www.tactotek.com

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here