TactoTek kerännyt 22 miljoonan euron rahoituksen

Suomalainen TactoTek, joka kehittää ja lisensoi muoviin valetun rakenteellisen elektroniikan (Injection Molded Structural Electronics) IMSE-teknologiaa, julkisti yrityksen saaneen jopa 15 miljoonan euron lainarahoituksen Euroopan investointipankin European Guarantee Fund (EGF)-rahoitusohjelmasta.

Tactotek on ensimmäinen EFG-sijoituksen saava yritys. Grannenfelt Finance on avustanut TactoTekia Euroopan investointipankin venture debt-lainan saannissa.

Laina on osa oululaislähtöisen teknologiayritys TactoTekin keräämää 22 miljoonan euron rahoitusta, johon sisältyy myös Conor Venture Partnersin ja Tesin neljän miljoonan euron Venture Bridge-rahoitus sekä valtion takaama kolmen miljoonan euron tuki- ja lainarahoitus.

EFG on Euroopan laajuinen ohjelma, joka tukee pieniä ja keskikokoisia yrityksiä koronapandemian aiheuttaman epävarmuuden keskellä. Ohjelma on Euroopan investointipankin (EIB) johtama ja sijoitukset tehdään voimakkaan kasvun rahoitukseen tarkoitetulla lainalla.

IMSE-teknologialla valmistetuissa osissa painettu elektroniikka ja erilaiset komponentit integroidaan ruiskuvaletun kolmiulotteisen rakenteen sisään. Niissä yhdistyvät kolmiulotteinen muoto, elektroninen toiminnallisuus, älykkäät pinnat ja kosmeettiset ominaisuudet saumattomassa rakenteessa.
Riippumaton elinkaarianalyysi, jossa tarkasteltiin vastaavan autonosan matkaa raaka-aineesta tuotteeksi osoittaa, että IMSE-osa kuluttaa 70 % vähemmän muovia ja tuottaa 35 % vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin vastaava perinteisin menetelmin valmistettu elektroniikkaosa.

Katso tästä muita juttuja TactoTekistä.

IMSE-osan valmistuksessa käytetään puhtaita materiaaleja lisääviä tuotantomenetelmiä. IMSE-teknologian suosittuihin käyttötarkoituksiin kuuluvat muunmuassa erilaiset ohjauspaneelit sekä toiminnalliset ja tyylikeinoina käytettävät valaistusratkaisut autoteollisuudessa, kodinkoneissa ja älykotituotteissa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tällä hetkellä käynnissä olevaan markkinoiden kiihtymiseen. TactoTekin saama EFG-rahoitus herättää luottamusta asiakkaissamme, joihin kuuluu globaaleja markkinajohtajia niin autoteollisuudessa kuin kuluttajaelektroniikan alallakin, sekä heidän alihankkijansa, jotka lisensoivat IMSE-teknologiaa, sanoo TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here