Luka Nurmi neljänneksi nopein Ferrari Challenge MM-finaalissa Italiassa

Lokakuun viimeisenä sunnuntaina tamperelainen Luka Nurmi paketoi kaksivuotisen Ferrari Challenge -projektin MM-finaalien neljänteen sijaan.

Vuosi sitten Italian Mugellon radalla Nurmi starttasi kilpailuun paalupaikalta ja piti sijoituksensa lähdöstä maaliin. Täsmälleen samanlaisen suorituksen teki nyt ranskalainen Thomas Neubauer, joka johti 30 minuutin mittaista kilpailua sen lähdöstä maalilpulle saakka.

Nurmi onnistui tekemään yhden näyttävän ohituksen entisestä Formula-1 kuljettaja Adrian Sutilista ja sen myötä hän nousi vitossijalta neljänneksi.

Vaikka mitalisijoitus jäi tällä kertaa vain 2,5 sekunnin päähän, oli Nurmi silti erittäin tyytyväinen kahden vuoden aikana saavuttamaansa kahteen EM-pronssiin ja yhteen MM-kultaan.

– Kanssakilpailijat kolaroivat ensimmäisessä mutkassa ja sen myötä ajettiin kilpailun ensimmäinen osio turva-auton perässä. Kun kilpailu jatkui niin päätin kokeilla yllättää edelläni ajaneen Adrian Sutilin, joka painostukseni alla teki jarrutuksessa virheen ja pääsin radan ensimmäisessä mutkassa sisäkautta livahtamaan ohitse. Kuitenkin aika loppui kesken enkä siten saanut kärkikolmikkoa enää kiinni. Silti neljäs sija oli hyvä päätös pitkälle ja myös erittäin haastavalle kilpailukaudelle, Nurmi kertoo.

– Kun kaksi vuotta sitten tämä Ferrari Challenge EM-ratasarjan projekti käynnistyi niin teimme kaksivuotisen suunnitelman EM-mitalin ja MM-tittelin saavuttamiseksi. Ne tavoitteet saavutettiin jo vuosi sitten ja sen myötä nyt hyvästellään tämä kilpasarja ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Se on kuitenkin varmaa, että vuonna 2023 minulla on edessäni niin ylioppilaskirjoitukset kuin pakollinen varusmiespalvelus. Nämä kaksi asiaa asettavat raamit tulevan vuoden suunnitelmille, Nurmi jatkaa.

Katso tästä muita juttuja Luka Nurmesta.

Ferrari Challenge ratasarjan uudeksi Maailmanmestariksi ajoi ranskalainen Thomas Neubauer, joka kuluneella kilpailukaudella voitti GT World Challenge Endurance EM-sarjan mestaruuden.

Tuore EM-sarjan Mestari Doriane Pin pokkasi MM-pronssimitalin ja sen myötä myös hänen kilpauransa tulee jatkumaan GT3-autojen ratasarjassa naisvaltaisessa Iron Dames tiimissä.

Myös Nurmen haaveena on nousta kilpailemaan GT3-autojen kilpasarjaan, jossa kuluneella kilpailukaudella espoolainen Konsta Lappalainen saavutti pronssimitalit niin GT World Challenge EM-sarjassa kuin äärimmäisen kovatasoisessa ADAC GT Masters ratasarjassa.

Ferrari Challenge MM-finaali, Imola (Italia), su 30.10.2022, Yleiskilpailu Top-5
1. Thomas Neubauer (FRA), 19 kierrosta
2. John Wartique (BEL), +2,034s
3. Doriane Pin (FRA), +3,631s
4. Luka Nurmi (FIN), +6,035s
5. Adrian Sutil (GER), +9,269s

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän