Ferrari Challenge -sarja: Luka Nurmi ajoi kaksi kertaa palkintopallille

Epävakaissa olosuhteissa Itävallan Spielbergissä ajetussa Ferrari Challenge EM-ratasarjan toisessa osakilpailuviikonlopussa tamperelainen Luka Nurmi ajoi kaksi kertaa palkintopallille.

Suomalaiskuljettaja ei koko viikonlopun ajan mahtanut mitään vuodesta 2012 lähtien kansainvälisiä kilpasarjoja ajaneelle tanskalaiselle Michelle Gattingille, joka voitti kummatkin 30 minuutin mittaiset osakilpailut.

Ensimmäisessä kisassa Nurmi ajoi toiseksi ja toisessa kisassa kolmanneksi. Nurmen kohtalona oli niukasti hävitä ensimmäisen osakilpailun voitto 1,861 ja toisen 2,531 sekunnilla.

– Itävallan Spielbergin rata sijaitsee laaksossa, jossa olosuhteet voivat nopeastikin vaihtua. Nyt koko viikonlopun ajan rata oli paikotellen enemmän tai vähemmän kostea ja se aiheutti haasteita. Sitten kun huomasin, etten sarjajohtaja Michelle Gattingin vauhtiin pysty vastaamaan niin keskityin vain ajamaan varmat ja erittäin tärkeät sarjapisteet, Nurmi kertoo.

Kahdella osakilpailuvoitolla, kahdella paalupaikalla ja kahdella kilpailun nopeimmalla kierrosajalla Gatting nappasi täydet sarjapisteet.

Ferrari Challenge EM-ratasarjan seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan kolmen viikon päästä Tsekin Brnon radalla, jossa Nurmen tavoitteena on aloittaa takaa-ajo.

Ferrari Challenge Spielberg, 1. osakilpailu 2.5.2021: Top-3:
1. Michelle Gatting (DEN), 19 kierrosta
2. Luka Nurmi (FIN), +1,861 s
3. John Wartique (BEL), +3,069 s

Ferrari Challenge Spielberg, 2. osakilpailu 2.5.2021: Top-3:
1. Michelle Gatting (DEN), 19 kierrosta
2. John Wartique (BEL), +1,180 s
3. Luka Nurmi (FIN), +2,531 s

Sarjatilanne Ferrari Challenge Europe 2021, 4/14 osakilpailua: PRO-luokka: Top-5:
1. Michelle Gatting (DEN), 64 pistettä
2. John Wartique (BEL), 44 pistettä
3. Luka Nurmi (FIN), 42 pistettä
4. Matus Vyboh (SLO), 36 pistettä
5. Frederik Paulsen (DEN), 30 pistettä

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!