Legendaarinen Taukopaikka Lahnajärvi avautuu uudistuneena ensi viikolla

Kuva: Taukopaikka Lahnajärvi.

Ensi maanantaina avautuu uudelleen yksi ehkä Suomen tunnetuimmista taukopaikoista.

Luonnonkauniilla paikalla sijaitseva Taukopaikka Lahnajärvi avataan uudessa omistuksessa, todetaan taukopaikan tiedotteessa.

Kokonaisuuteen kuuluvat kahvila, oma leipomo, A-oikeuksin varustettu ravintola, lähituottajien tilapuoti, yleisölle avoin uimaranta ja kokous- sekä majoitustilat.

Ensimmäisessä vaiheessa avataan ravintola ja tilapuoti, myös uimaranta tulee käyttöön kesäkuun alkupuolella. Ravintolan 48-paikkaisella terassilla on oma grilli ja kokki.

Myöhemmin aukeavat rantapaviljonki tanssilavoineen, lämmitetyt uima-altaat, kokoustilat, sauna sekä majoitustilat matkailijoille.

Taukopaikka Lahnajärvi tarjoaa aktiviteetteja yhteistyökumppaniensa kautta, mukana mm. pyöräily, kalastus ja melonta.

Ensin piti purkaa osan rakennuksista

Tiedotteen mukaan Taukopaikka Lahnajärven osti syyskuussa 2019 yrittäjä Pekka Lounio, joka suunnitteli ensin purkavansa osan rakennuksista.

– Hyvin pian kävi ilmi, että Lahnajärvi on niin paikallisille kuin matkailijoillekin tärkeä paikka, johon liittyi niin paljon tarinoita ja muistoja että Lahnajärven säilyttäminen tuntui liki kansalaisvelvollisuudelta, Lounio kertoo tiedotteessa.

Lounio perusti Suomusjärven tähtitimpurit – yrityksen, joka lähti paikallisin voimin kunnostusurakkaan.

Lahnajärven uutena ravintoloitsijana aloittaa pitkän linjan ammattilainen Teemu Mattila, jonka yritys Gourmet Sarfvik Oy on pyörittänyt mm. Sarfvikin golfkentän, Talin Kartanon ja Kaartin ravintoloita. Ravintoloista Sarfvik on valittu useampaan kertaan Suomen parhaaksi golfravintolaksi.

Taukopaikka perustettiin olympiavuonna 1952

Suomen ensimmäisenä taukopaikkana Lahnajärvi on ollut aikaansa edellä jo perustamisensa aikaan olympiavuonna 1952.

– Sijaintimme luonnonkauniilla paikalla lisää myös vastuuta ympäristöstä. Aurinkoenergian ohella maalämpöjärjestelmämme käyttää järviveden lämpöä lämmitykseen: lämmitysjärjestelmä ottaa järvivettä sisään ja lähettää sen viilentyneenä takaisin. Lahnajärven juomavesikin tulee omasta kaivosta, meillä on porakaivoja kaksi kappaletta, Lounio kertoo.

– Valitsemme ensisijaisesti lähellä tuotettuja raaka-aineita ja tuotteita ja teemme yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa, työllistämme paikallisia ja tarjoamme kylälle palveluita, joita siellä muuten ei olisi.

Lue myös: Taloussanomat: Legendaarinen Lahnajärven taukopaikka joutui lopettamaan

Lahnajärvelle pääsee paitsi minuutissa moottoritieltä myös linja-autolla Helsingistä ja Turusta. Pysäkki on suoraan talon edessä.

Suomen ensimmäinen autoilijoille rakennettu taukopaikka avaa ovensa täysin saneerattuna maanantaina 1.6. klo 6:00.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here