Kysely: Kokemus sähköautoilusta lisää ostohaluja

AutoVexin tekemä kysely paljasti, että sähköautolla ajaneiden ensikokemus oli erittäin positiivinen ja suurin osa koki sen polttomoottorilla ajamista miellyttävämmäksi.

Kyselyyn vastanneista peräti 66,5 prosenttia totesi sähköautolla ajamisen muuttaneen heidän suhtautumista niihin. Vastaajista 62,4 prosenttia piti sähköautolla ajamisesta enemmän kuin polttomoottoriautolla ajamisesta.

Reilu viidennes vastaajista kertoi, ettei ajokokemuksissa ollut juurikaan eroa ja ainoastaan 13,5 prosentin mielestä polttomoottoriautoilla ajaminen on kokemuksena parempi.

Suurin ero polttomoottoriautoon on sähkömoottorin välitön vääntö ja hiljaisuus, joka tekee ajokokemuksesta vaivattoman ja miellyttävän.

Enemmistö harkitsee sähköauton hankkimista

Sähköautoa kokeilleista reilu 76 prosenttia totesi, että heidän seuraava auto voisi hyvin kulkea sähköllä ja heistä 16 prosenttia kertoikin jo omistavansa sähköauton.

Yllättävää oli, että vastaajista jotka eivät vielä olleet ajaneet sähköautoa, kuitenkin 53,6 prosenttia harkitsee sellaisen hankkimista.

– Kyselymme mukaan suurimmat sähköauton hankkimista jarruttavat tekijät ovat liian korkea hintataso ja autojen toimintamatka. Kuluttajien kiinnostus sähköautoja kohtaan on kuitenkin noussut merkittävästi, ja uusien edullisempien automallien, pidempien toimintamatkojen sekä verovapauden ansiosta, sähköautoilijoiden määrä tulee kasvamaan voimakkaasti lähivuosina, arvioi AutoVex.fi palvelun perustaja Sebastian Frick.

Kyselyyn vastanneista alle puolet (43 %) oli ajanut sähköautoa, mutta suurimmalla osalla (57%) ei vielä ollut omakohtaista kokemusta.

Voidaan siis olettaa, että kun entistä useampi saa kokemuksen ratin takaa, kiinnostus sähköautoilua kohtaan jatkaa voimakasta kasvuaan.

 

2 KOMMENTIT

  1. Minulla ei ole ikinä (70v) ollut varaa ostaa uutta autoa. Olen siis ikäni ajanut toisten vanhoilla autoilla. Nykyinen autoni on ladattava hybridi, ja sähköauto kiinnostaisi, mutta taitaa kortti vanheta, ennen sopivan hintaisten sähköautojen tuloa. Ellei sitten taas hae Saksasta tai Ruotsista jonkun vanhaa, paikallisesti tuettuna hankittua sähköautoa. Kysehän on vain rahasta, eli sen puutteesta.

  2. Riittääkö Suomessa sähkö ? Maksaahan se sähkölläajokin. Kyllä valtio keksii uuden veron sähköautoillekin. Eihän sitä valtion lypsylehmästä niinvain luovuta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!