Juuso Panttilalle sopimus Clio Cup Europe -sarjaan

Nuori rata-autoilija, Juuso Panttila, siirtyy kansainvälisellä urallaan eteenpäin. Panttila ajoi viime kaudella Renault Clio CUP ESET V4 -sarjan kolmanneksi ja astuu tällä kaudella seuraavalle tasolle, Clio Cup Europe -sarjaan.

Panttila ajoi itsensä Renault Clio -tiimien tietoisuuteen kaudella 2021 ja loppuvuoden neuvottelut kantoivat odotettua hedelmää. Clio Cup Europe -sarja on paljon isompi ja kansainvälisempi kuin viime vuotinen ja sarjan kilpailut ajetaan kaikille tutuilla Formula 1 -sarjan radoilla.

– Kyllä tässä siirrytään aivan uudelle tasolle taas, mikä on luonnollisesti ollut urakehityksen kannalta myös tavoitteena. Vaikka kyseessä on edelleen sama automerkki, ovat kuviot paljon isommat. Sarjassa ajaa noin 50 kuljettajaa ympäri maailmaa ja radat ovat F1-tasoa, eli parasta mahdollista, Panttila kertoo.

Yhteistyö jatkuu tälläkin kaudella Tšekkiläisen Carpek Racing Teamin kanssa. Tuttu tiimi ja tutut henkilöt takaavat paremman startin kauteen.

Viime kauden kolmas sija sarjassa oli hieno saavutus, mutta nyt kaikki alkaa taas puhtaalta pöydältä ja tavoitteet kauden alussa ovat maltilliset.

– Uudet radat tuovat paljon uutta opeteltavaa ja kun kilpailuviikonlopun harjoitusmäärä on aika pieni, on haastavaa löytää oikeat säädöt ennen aika-ajoja, mutta tämä on aina kaikilla tulokas-kuskeilla edessä. Taso kovenee luonnollisesti viime vuotisesta sarjasta ja kun kuljettajamäärä on noin 50, ei ole varaa kyllä antaa yhtään periksi.

– Tavoitteeni ovat maltilliset ja tarkoituksena olisi päästä mahdollisimman nopeasti sinuiksi uuden sarjan kanssa ja ajaa kärkitaisteluihin mukaan. Clio Cup Europe -sarja käsittää 10 kilpailuviikonloppua ja 20 kilpailulähtöä. Näistä 6 kilpailuviikonloppua on oma Central Europe -sarja, joka tulee olemaan minun ns pääsarjani. Mahdollisuuksien mukaan ajan myös muut 4 kilpailuviikonloppua, jotta sijoittuisin mahdollisimman korkealle koko listalla.

Vaikka ensimmäinen kilpailuviikonloppu on toukokuun puolessa välissä, on kauteen valmistautuminen jo täydessä vauhdissa.

– Ensimmäiset testit ajetaan tammi-helmikuussa Tšekeissä. Yritämme myös päästä testaamaan tulevilla kilpailuradoilla ennen kauden alkua. Odotan kovasti taas päästä tauon jälkeen ratin taakse, Panttila päättää.

Clio cup Central Europe 2022

6 kilpailuviikonloppua, 12 kilpailulähtöä

  • 14.-15.5. Magny-Cours, Ranska
  • 18.-19.6. Zandvoort, Hollanti
  • 9.-10.7. Hungaroring, Unkari
  • 3.-4.9. Hockenheim, Saksa
  • 10.-11.9. Red Bull Ring, Itävalta
  • 8.-9.10. Monza, Italia

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here