Rata-autoilija Juuso Panttilalla onnistunut Clio Cup Europe -sarjan viikonloppu Hungaroringin radalla

Juuso Panttila ajoi pisteille sekä lauantaina että sunnuntaina Clio Cup Europe -sarjan Unkarin kisassa.

Epäonni aika-ajoissa teki urakasta normaalia raskaamman, mutta huippuvauhti kilpailulähdöissä auttoi Panttilaa nousemaan pisteille. Samalla Panttila kuittasi myös tulokas-kuljettajien voiton molempina päivinä.

Koko kauden haasteita aiheuttaneet aika-ajot eivät tälläkään kertaa olleet kovin onnistuneita. Merkkiluokan tasaisuuden takia huippuajan saaminen edellyttää ruuhkatonta kierrosta ja sopivaa imuapua edessä ajavilta.

– Aika-ajot ovat olleet se ongelma jokaisessa kisassa tänä vuonna, myös Hungaroringillä. Lauantain aika-ajossa tuli punainen lippu jälleen omalla parhaalla kierroksella, eikä tiimin strategiakaan mennyt nappiin, vaan jäätiin ruuhkan keskelle. Tulos oli sija 19 ja 1,5 sekuntia kärkeen.

– Sunnuntaina yritys oli parempi vaikka alussa yritin liikaa eikä hyvää kierrosta vaan saanut aikaan. Lopussa päätin lähteä nopeiden ranskalais-kuskien perään ja pysyin heidän matkassaan hyvin, enkä jäänyt radalla yhtään. Aika-ajon alussa ranskalais-kuskit saavat ajettua yhden todella nopean ”taika-ajan” ja loput kierrokset ovat sitten muiden kuskien luokkaa. Sunnuntaina myös sija 19, mutta edessä olevien rangaistusten takia lähdin kisaan paikalta 17.

Kilpailulähdöissä Panttila on osoittanut kuuluvansa koko sarjan parhaimpiin nousijoihin. Tasaisen hyvä kilpailuvauhti ja renkaiden oikeaoppinen säästäminen ovat olleet Juuson valtteja koko kauden. Niin myös Hungaroringillä.

– Kisalähdöt olivat taas omaa vahvuuttani, kuten jokaisessa kisassa tällä kaudella. Onnistuin ohittamaan monta autoa ja edessä tapahtui koko ajan, mikä auttoi pitämään erot pieninä kärkipäähän kisalähtöjen ajan. Tulin maaliin kumpanakin päivänä kymmenentenä, mihin täytyy kyllä olla tosi tyytyväinen.

Panttila on Clio Cup Europe -sarjassa tällä hetkellä yhdeksäntenä (tulokkaista 5.) ja Clio Cup Eastern Europe -sarjassa neljäntenä (tulokkaista 1.) Sarja jatkuu syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Saksan Hockenheimissa.

Clio Cup Europe 2022

6 kilpailuviikonloppua, 12 kilpailulähtöä

14.-15.5. Magny-Cours, Ranska

18.-19.6. Zandvoort, Hollanti

9.-10.7. Hungaroring, Unkari

3.-4.9. Hockenheim, Saksa

10.-11.9. Red Bull Ring, Itävalta

8.-9.10. Monza, Italia

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN  PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE // 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän