Jutta Haverinen on Suomen kovin naispuolinen driftaava stunttikuski

Kuva: Michelle Kick.

Vantaalainen 22-vuotias Jutta Haverinen on kansainvälisestikin tunnettu stunttidriftaaja, joka on esiintynyt huimilla ajotaidoillaan muun muassa Yhdysvalloissa Power Rangers tv-sarjassakin *).

Haverinen on viime vuosina asunut Yhdysvalloissa ja Saksassa autoilun parissa. Saksassa hän toimii edelleen kuuluisan Nürburgring moottoriradan luottokuljettajana.

Legendaarinen Nürburgringin rata tunnetaan muun muassa 73 mutkastaaan ja miltei 23 kilometrin pituudestaan. Samainen rata muistetaan myös legendaarisen Niki Laudan onnettomuudesta vuonna 1976.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Tällä hetkellä Jutta työskentelee useamman autoihin liittyvän projektin kanssa ja suunnitelmissa olisi kilpailla tulevana kautena myös Suomessa.

– Ajaminen tulee minulta takaraivosta, yleensä menen kylmiltään kisoihin laina-autolla oman ”liikkuvuuteni” vuoksi. Show-ajo on mun juttu, nautin siitä itse yhtä lailla kuin yleisönikin. Naisena saatetaan ensin epäillä, että osaakohan se edes ajaa. Loppujen lopuksi naiseudesta on kuitenkin hyötyä siinä mielessä, että huomion saaminen on paljon helpompaa, naurahtaa aurinkoinen Haverinen.

Kuva: Emotiveimagen

Lajin edustajista vain 3 prosenttia naisia

Suomessa on tällä hetkellä noin sata drifting-kuljettajaa, joista noin puolet on aktiivisia kilpailijoita.

Sadasta kuljettajasta naisia on vain kolme. Haverinen kannustaakin viemään lapsia sukupuolesta riippumatta moottoriurheilun pariin ja häntä itseään esimerkiksi harmittaa se, ettei häntä tajuttu lapsena viedä kokeilemaan kilpa-ajoa kartingin merkeissä.

– Moottoriurheilu ei ole sen vaarallisempaa kuin mikään muukaan harrastus, omalle kohdalle on ainoastaan kerran tapahtunut pienimuotoista kolhiintumista ja sekin vain autolle, kertoo Haverinen.

Ei voi vielä paljastaa mitä seuraavaksi

Yhdysvalloissa Power Rangersin kanssa yhteistyöhön Haverinen päätyi sitä kautta, että jenkkiläinen drift-kuljettaja Matt Field oli kysellyt Facebookin välityksellä, että tunteeko kukaan ammattilaisnaiskuljettajaa kyseiseen pestiin.

Tähän kyselyyn oli heti ilmoittautunut 20 paikallista taidokasta naiskuljettajaa omilla autoillaan, mutta nähtyään Haverisen ajovideot, niin Field halusi tämän suomalaisen hurjapään videolle ja hommasi hänelle myös auton.

Nyt nuorelle naiselle on tarjoutumassa taas uusia projekteja lisää, mistä voidaan kertoa vasta lähempänä julkaisuajankohtaa.

*) Power Rangers on pitkään jatkunut yhdysvaltalainen lasten supersankaritelevisiosarja, joka perustuu japanilaisen tokusatsuformaatin Super Sentai -sarjoihin. Lisäksi on julkaistu kolme Power Rangers-elokuvaa.

Katso Ote Power Rangersista

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here