Johan kävi tuuri: Uran ensimmäinen holari ja palkinnoksi uusi Mersu

Hole-in-one eli HIO, tai holari, on kaikkien golfarien unelma. HIO on totta kun valkoinen pallo katoaa yhdellä lyönnillä reikään.

Holarin tekeminen vaatii taidon lisäksi aimo annoksen onnea, ja siksi se tekee tästä kaikkien tavoittelemasta lyönnistä realistisen kaikille golfareille.

Tilastofakta, jonka mukaan maailman nuorimman holarin lyöneen pelaajan (Tommy Moore, 6 vuotta) ja vanhimman (Otto Bucher, 99 vuotta) ikäero on 93 vuotta, kertoo tästä saavutuksesta paljon.

Jarmo Lintunen löi ensimmäisen holarinsa lauantaina 10.8 Tahkon Golfin Old Coursen väylällä neljä. Hänen elämänsä lyönti 110 metrin mittaisella väylällä ei olisi voinut osua parempaa paikkaan, sillä juuri tuolla reiällä kerralla pallon sisään saaneelle pelaajalle erikoispalkintona oli luvassa Suomessa valmistettu Mercedes-Benz A-sarjan auto.

– En heti lyönnin jälkeen ollut aivan varma näinkö todella oikein. Varmistettiin vielä tulos väylää valvoneen toimitsijan kanssa, ja siellähän reiässä palloni oli. Itse asiassa tämä ensimmäinen Par3-väylä, jossa osuin edes viheriölle. Huonon alun jälkeen nelosväylälle mennessämme sanoinkin pilke silmäkulmassa pelikumppaneille, että nyt kun auto on palkintona pitää säästää nappilyönti tälle väylälle, Jarmo Lintunen kertoo pelin kulkua.

– Pelkkä elämän ensimmäinen hole-in-one lyönti on jo yksistään uskomaton tunne. Kun siihen liittyy vielä autopalkinto, tunne oli sanoin kuvaamaton, Jarmo Lintunen kuvaa saavutustaan.

Kuluvana vuonna Tahko Golfin väylillä on tehty viisi holaria, mutta vain tästä pelaaja on saanut palkinnokseen henkilöauton.

Lintunen edustaa Tervossa sijaitsevaa Eerikkala Golfia.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here